Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΙ!

Όλα όσα μου παρουσίασε ο Κ., στην συνέντευξη που μου έδωσε για τον αυτόνομο Εθνικισμό, είχα την ευκαιρία να δώ και να ακούσω ο ίδιος προσωπικά, μετα απο πρόσκληση του ίδιου στην κοπή της βασιλόπιτας που έγινε σε μία μικρή ταβέρνα, λίγο έξω απο την Λάρισα, όπου και συζήτησαν θέματα που άπτονται της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας, μέσα απο το πρίσμα του αυτόνομου εθνικισμού.



Εκεί μέλη της Αυτόνομης Κίνησης Θεσσαλίας, αλλά και αυτόνομοι εθνικιστές απο την Ήπειρο και την Θεσσαλονίκη, περίπου 30 άτομα συνολικά, άνδρες και γυναίκες, πραγματοποίσαν μια εκδήλωση με την ευκαιρεία της έκδωσης του δεύτερου επίσημου τεύχους του ΜΗΔΕΝ-ΤΕΛΕΙΑ και της κοπης της βασιλόπιτας της κίνησης. Η αρχή έγινε, με τους αυτόνομους εθνικιστές της Θεσσαλίας, που ήταν και οι οικοδεσπότες, να κάνουν μια σύντομη αναφορά στα περιεχόμενα, τον χαρακτήρα του εντύπου, τον σκοπό και τα μέσα διάδοσής του.

Στην συνέχεια προχώρησαν στην , ομολογουμένως νόστιμη, βασιλόπιτά τους.

Έπειτα, έγιναν οι τοποθετήσεις της εκδήλωσης. Πρώτος ήταν ο Γ. συνάδελφος, μαθητευόμενος, δημοσιογράφος και αυτός που με έφερε σε επαφή με τον Κ., οποίος μίλησε για τη σημασία που έχει ''η ανάπτυξη αυτόνομης σκέψης και δράσης στη σημερινή εποχή, στη βάση της καταγγελίας του κομματικού συστήματος και της προώθησης της αυτοοργάνωσης των πολιτών, προάγοντας την αποδέσμευση από πάτρωνες, ελέγχους και συμφέροντα. Σημείωσε ότι η ευελιξία και η ποιοτική αναβάθμιση των μέσων των αυτόνομων ομάδων, σε συνδυασμό με τον συγχρονισμό τους με τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι δυνατόν να αποτελέσουν ένα νέο σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη ενός υγιούς εθνικοεπαναστατικού κινήματος, πάνω στις αρχές του εθελοντισμού, της αλληλοβοήθειας, της αποϋλιστικοποίησης της ίδιας της ζωής''.



Ακολούθησε ο Α. φοιτητής στο Αριστοτέλειο, όπου τοποθετήθηκε πάνω στη σχέση κράτους και πολίτη, κάνοντας μια ''διάκριση με βάση την επίδραση της κομματικής λογικής όλα αυτά τα χρόνια στη σχέση αυτή''. Προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή, για να φτάσει στο σήμερα, περνώντας και από τα διαφορετικά πολιτικά επίπεδα, αναφερόμενος ''στις ευθύνες του συνόλου του πολιτικού κατεστημένου, από τα φιλελεύθερα σχήματα, την Αριστερά, την Άκρα Δεξιά, και το παρακράτος. Τόνισε την ευθύνη των πολιτών στο σημερινό κατάντημα της Πατρίδας και πρότεινε μικρές και εφικτές λύσεις ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να βγαίνουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει''.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία εκτεταμένη συζήτηση, όπου πρωτοστάτησε ο Δ., οποίος πρότεινε σε όσους ήταν παρόντες και παρούσες, να γίνουν μια φωτισμένη μειοψηφία όπου θα δίνει λύσεις στην κοινωνία και όχι αφορμές για διαφόρου είδους μνημόσυνα. Επίσης ανάφερε πως πρέπει να αποσαφηνιστεί τη θα πει τελικά Εθνικισμός ώστε να αποδεσμευτεί απο την ακροδεξια γιατί, όπως είπε χαρακτηριστηκά, έχει γίνει η Ιδέα, σώβρακο του καθενώς και τέλος πρότεινε σε όλους τους παρευρισκόμενους, με το παράδειγμά τους, να σταματήσουν κάθε είδους αλητείας γιατί οι ιδεολογίες δεν έχουν a la cart λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: