Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΗΚΑΜΕ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΞΥΡΙΣΤΟΙ!







Με αυτή την φράση, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες.
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Σαμαράς, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα:'' Πιστεύω ότι κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, γιατί καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό. Και πολύ περισσότερα, μπορώ να πω, από ότι ρεαλιστικά φαινόταν στην αρχή της διαπραγμάτευσης'. Παρόλα αυτά όμως είναι ικανοποιημένος απο τα αποτελέσματα
Συνοπτικά, η Ελλάδα πρόκειται να λάβει το ποσό των 14.5 δις ευρώ, που είναι το μερίδιό της απο το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, συν 1,8 δις για αγροτική ανάπτυξη. Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, για το ύψος του ποσού που θα δοθεί στην χώρα μας:'' θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από όσα της είχαν διατεθεί αρχικά από την πρώτη πρόταση Μπαρόζο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής... θα σας πω ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν για την Ελλάδα να πετύχει τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αρχική πρόταση της Επιτροπής από όλες τις χώρες ενώ οι περισσότερες μάλιστα είχαν και μείωση σε σχέση με την αρχική πρόταση Μπαρόζο που υπήρχε. Δηλαδή, διαπραγματευτικά θεωρώ πραγματικά ότι κάναμε το καλύτερο''. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέχεια,ότι μαζί με αυτά τα χρήματα, δίνεται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα επιπλέον κονδύλιο που θα διατεθεί για την αντιμετώπισή της ανεργίας.
Να αναφέρουμε επίσης πως η επιτροπή ψήφισε την χρηματοδότηση, στο μέλλων, του ποσού των 3,9 δις ευρώ, για την αγροτική ανάπτυξη αλλά και 16,5 δις για το ΕΣΠΑ του 2016, επίσης η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε και να τερματίσει τη λειτουργία του πυρηνικού της εργοστασίου, το γνωστό Kozloduy, που επιβαρύνει περιβαλλοντικά ολόκληρη την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: