Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ ΣΤΗΝ ΠΕΔΚΜ!

Υπόμνημα, με της θέσεις--προτάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας επέδωσε στον επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ, με αφορμή την επίσκεψής του στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ, την περασμένη Δευτέρα.

''Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται την τελευταία τριετία, είτε αφορούν τις δημόσιες δαπάνες, είτε τα έσοδα, αποδεικνύεται ότι είναι ατελέσφορα και οδηγούν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ύφεση και το λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια'' ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Μέσω αυτού του υπομνήματος, ο κ. Δανιηλίδης, ζητά απο την ευρωπαική επιτροπή ''τη δρομολόγηση πολιτικών για την αναπτυξιακή διέξοδο της χώρας από την κρίση και την ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, δεν είναι αυτή που συνέβαλε στη δημιουργία της οικονομικής κρίσης. Αντίθετα, είναι "ένας πυλώνας κοινωνικής προσφοράς, οικονομικής ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών υψηλού" για την κοινωνία''.

Το υπόμνημα, αναφέρεται στα εξής σημεία--προτάσεις: ''Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και οι επαχθείς ρυθμίσεις του'', ''Ο πλήρης δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας έχει αιτίες και υπευθύνους'', ''Ο ν.4093/2012 για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί «συμβόλαιο θανάτου» για την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την οικονομική της αυτοδυναμία'', ''Η Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, χρειάζεται γενναίες πολιτικές ανατροπής του φαύλου κύκλου της ύφεσης, της φτώχειας και του χρέους'', '' Ενίσχυση του ρόλου της αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ 2'', ''Προτάσεις για αναθεώρηση του ΕΣΠΑ'', ''Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι'', ''Αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση'', ''Οικονομική αυτοδυναμία της αυτοδιοίκησης''.

Αναλυτικά το υπόμνημα, μπορείτε να το δείτε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: