Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Φωτογραφία: Εκπλήρωση προεκλογικής δέσμευσης Διαμαντή Παπαδόπουλου-Λύση στη διπλοβάρδια

9 νέα σχολικά κτίρια στο δήμο Παύλου Μελά
 
Εννέα νέα σχολικά κτίρια θα αποκτήσει ο δήμος Παύλου Μελά μέχρι το 2015. Τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου ολόκληρες περιοχές των Δυτικών συνοικιών όπως η Ευκαρπία  και η Πολίχνη θα αποκτήσουν τη δικιά τους σχολική στέγη. Ειδικά, η κατασκευή 3 σχολείων στην Πολίχνη μέχρι το 2015  θα λύσει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας, καθιερώνοντας σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής πρωινό κύκλο μαθημάτων.
Τα νέα σχολεία θα υλοποιηθούν από τον ΟΣΚ ΑΕ μέσω δανείου με την ΕΤΕπ, προγραμμάτων ΣΔΙΤ και ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το 24ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 12ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το 11ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πολίχνης, το Λύκειο Ευκαρπίας, το 1ο Λύκειο Πολίχνης, το 3ο Λύκειο Μετεώρων Πολίχνης, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, το 10ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και το 13ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης.
 
«Μετά από στενή, ζωντανή και πρακτική συνεργασία της διοίκησης του δήμου, του αρμόδιου αντιδημάρχου και των υπηρεσιών με τον Οργανισμό σχολικών κτιρίων μπαίνει τέλος στην διπλοβάρδια των μαθητών και στην ταλαιπωρία των γονέων που μαστίζει την Πολίχνη εδώ και 32 χρόνια. Όπως και στην προηγούμενη δημαρχιακή μου θητεία την τετραετία 2003-2006 βάλαμε τέλος στη διπλοβάρδια της Σταυρούπολης, με την κατασκευή 14 σχολικών κτιρίων, έτσι και τώρα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμά μας. Ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο, με δουλειά, επιμονή, υπομονή και ετοιμότητα λύνουμε μια και καλή το πρόβλημα σχολικής στέγης στην Πολίχνη και την Ευκαρπία. Ανακουφίζουμε γονείς και παιδιά. Αποκαθιστούμε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες που είχε συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος των Δυτικών συνοικιών. Στην προσπάθειά μας αυτή αρωγός στάθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Στράτος Σιμόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας καθώς και οι τοπικές υπηρεσίες του οργανισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.




Την ανέγερση εννέα νέων σχολικών μονάδων, σχεδιάζει ο Δήμος του Παύλου Μελά όπου το χτίσιμό τους θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Με αυτόν τον τον τόπο περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης όπως η Ευκαρπία και η Πολίχνη θα αποκτήσουν τη δικιά τους σχολική στέγη. Ειδικά, η κατασκευή 3 σχολείων στην Πο,λίχνη μέχρι το 2015 θα λύσει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας, καθιερώνοντας σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής πρωινό κύκλο μαθημάτων.


Μετά απο δήλωσή του ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, τόνισε πως:'' Μετά από στενή, ζωντανή και πρακτική συνεργασία της διοίκησης του δήμου, του αρμόδιου αντιδημάρχου και των υπηρεσιών με τον Οργανισμό σχολικών κτιρίων μπαίνει τέλος στην διπλοβάρδια των μαθητών και στην ταλαιπωρία των γονέων που μαστίζει την Πολίχνη εδώ και 32 χρόνια. Όπως και στην προηγούμενη δημαρχιακή μου θητεία την τετραετία 2003-2006βάλαμε τέλος στη διπλοβάρδια της Σταυρούπολης, με την κατασκευή 14 σχολικών κτιρίων, έτσι και τώρα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμά μας. Ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο, με δουλειά, επιμονή,υπομονή και ετοιμότητα λύνουμε μια και καλή το πρόβλημα σχολικής στέγης στην Πολίχνη και την Ευκαρπία. Ανακουφίζουμε γονείς και παιδιά. Αποκαθιστούμε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες που είχε συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος των Δυτικών συνοικιών. Στην προσπάθειά μας αυτή αρωγός στάθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Στράτος Σιμόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας καθώς και οι τοπικές υπηρεσίες του οργανισμού''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: