Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΛΕΦΕΔ!

Πραγματοποιήθηκε, όπως είχε υποσχεθεί μετά τις ...προειδοποιήσεις! (δείτε το άρθρο μας ''ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ!''), απο μέλη της ΛΕΦΕΔ, άσκηση σε ορεινή περιοχή της Θράκης, με την ονομασία ΤΑΜΣ''ΓΡΙΒΑΣ -ΔΙΓΕΝΗΣ'' που διεξήχθη το διήμερο 19-20\01\13.

29
 Η άσκηση αφορούσε αντικείμενα αντι-ανταρτοπολέμου και η θεωρία που απαιτούνταν για αυτήν, έγινε στα γραφεία της λέσχης, σε τέσσερις διδακτικές ώρες και τα αντικείμενα που διδάχτηκαν ήταν:
1)εγκατάσταση τμήματος και ενεργοποίηση εγγύς και μεμακρυσμένης άμυνας(''λαγοί'',παγιδεύσεις,περίπολα,σκοπιές,ενέδρας,ΠΚΠ)
2)Λήψη και εκτέλεση Αποστόλων(επαφή με πράκτορα,μόλυνση δρομολογίου.κλπ).
Μάλιστα, κατά την αποχώρηση-επάνοδο του τμήματος, των συμμετεχόντων, μετέφερε τραυματία καθ’όλη την διαδρομή τον 15 χλμ μέσα από δύσβατο , λασπώδες έδαφος και ενώ είχε ταλαιπωρηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας ,ενδεικτικό του ηθικού όλων των μελών.



Τέλος να αναφέρουμε πως πήραν μέρος συνολικά 49 άτομα απο τα παραρτήματα της ΛΕΦΕΔ στην
Θεσσαλονίκη , Πιερία ,Ξάνθη,Κομοτηνή. Όπως σημειώνεται κιόλας στην ανακοίνωση της Λέσχης:   ''Βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι όσο μας "χτυπάτε’’ τόσο πιο δυνατούς μας κάνετε , τόσο πιο αποφασισμένους .Σίγουρα πάντως δεν μας τρομάζετε!!!
Υπονομευτές της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδα μας…………………………………
……ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ συνεχίστε έτσι !!!''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: