Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η ΝΕΑΠΟΛΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!



Έκθεση φωτογραφίας, με θέμα την ''Καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου από τους Τούρκους μετά την εισβολή του 1974'' εγκαινίασε ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σήμερα στις 10 το πρωί, στην Αίθουσα Τέχνης του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Ελ. Βενιζέλου 125, δημοτικό κατάστημα Νεάπολης).



''Η λεηλασία του πολιτισμού μιας χώρας ισοδυναμεί με την καταστροφή της συλλογικής μνήμης του λαού της και αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το ειδεχθές έγκλημα της αλλοίωσης του πολιτιστικού προσώπου και της φυσιογνωμίας της κατεχόμενης Κύπρου, και της εξάλειψης κάθε ίχνους της πολιτιστικής και ιστορικής της κληρονομιάς, συνεχίζεται με ραγδαίο ρυθμό από το 1974 έως και σήμερα'', δήλωσε σε μύνημά του ο κ. Δανιηλίδης.

Ενώ η  η αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού και Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά, πρόσθεσε πως ''Η υπεράσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου αποτελεί υπεράσπιση της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας, και είναι μια υπόθεση πρωταρχική και επείγουσα''.

Η έκθεση διοργανώνεται από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης (Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), τελεί υπό την αιγίδα του Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας. Το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., απο της 20 Φεβρουαρίου μέχρι της 4 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: