Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΟ ECOMOBILITY!

Οι προτάσεις των εφήβων, που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών στο πρόγραμμα ''ECOMOBILITY-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ 2012-13'', που υλοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 28/2, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, δημοτικό κατάστημα).



Στη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές της γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πεύκων, του 3ου Γυμνασίου Νεάπολης και των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, με τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς τους, θα παρουσιάσουν μακέτες με τις προτάσεις τους. H ομάδα με την καλύτερη εργασία θα συμμετάσχει στην αποστολή του ECOCITY στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες τον προσεχή Ιούνιο, οι ομάδες με τις 4 πιο δημιουργικές εργασίες θα φιλοξενηθούν στo ECOCAMP τον Αύγουστο, ενώ όλοι οι μετέχοντες θα λάβουν επαίνους. 

Οι έφηβοι, εργάστηκαν από το Νοέμβριο του 2012 έως και τον Ιανουάριο 2013 και οι προτάσεις τους εστιάζουν στην ανάγκη βελτίωσης της ζωής στις πόλεις, στο δικαίωμα της ελευθερίας μετακίνησης των πολιτών και την αλλαγή συμπεριφορών στις επιλογές μετακίνησης στην περιοχή τους.

Το ECOMOBILITY είναι ένα πολυβραβευμένο πρόγραμμα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται με τη συνεργασία συναρμόδιων υπουργείων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον, δήμων, επιστημονικών φορέων, οργανισμών, πανεπιστημίων, σχολείων, συλλόγων κ.ά. Στόχος είναι η προώθηση των «Πράσινων Μεταφορών» για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα, καθώς και η ενεργοποίηση των νέων προς την κατεύθυνση εντοπισμού προβλημάτων που προκαλούν οι συμπεριφορές μετακίνησης των κατοίκων της πόλη .







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: