Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Best Ranger 2017


Ολοκληρώθηκε και φέτος η ετήσια στρατιωτική διαγωνιστική άσκηση «Best Ranger» η οποία διήρκεσε απο τις 7 - 9 Απριλίου 2017 και έλαβαν μέρος 54 ομάδες απο όλους τους σχηματισμούς πεζικού του στρατού των Η.Π.Α. Νικητές φέτος ήταν οι Λοχαγός Michael Rose και Λοχίας Josh Horsager απο το 75ο Σύνταγμα των Rangers. Αξίζει να σημειωθεί οτι και οι δυο είχαν ξανασυμμετάσχει στο παρελθόν στην συγκεκριμένη άσκηση. Ο Rose το 2014 είχε τερματίσει πρώτος πάλι εκπροσωπώντας τότε την 25η Μεραρχία πεζικού, ενώ, ο Horsager είναι η τρίτη του παρουσία σαν διαγωνιζόμενου. Μάλιστα το 2013 κατέκτησε την τρίτη θέση.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρχεσαι σε μια διοργάνωση και να ανταγωνίζεσαι το καλύτερο που έχει να επιδείξει ο αμερικανικός στρατός και ξέρω ότι η μονάδα μου είναι μία από τις καλύτερες μονάδες του στρατού. Χαίρομαι που ειμαστε εμείς που την βάλαμε στην κορυφή» τόνισε ο Rose.

 «Ήταν κατι που το ονειρευόμουνα απο την μέρα που έγινα Ranger αλλα θα μου πάρει λίγο καιρό για να καταλάβω τι ακριβώς κατάφερα» ανέφερα απο την μεριά του ο Horsager

Στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Αρχιλοχίας Chad Stack Pole και Επιλοχίας Carlos Mercado εκπροσωπόντας την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και την τρίτη θέση οι εθνοφύλακες Λοχαγός Robert Killian και Επιλοχίας Erich Friedlen, της αμερικανικής Εθνικής Φρουράς.

Φέτος η άσκηση κλείνει 34 χρόνια. Για όσους δεν ξέρουν, στην συγκεκριμένη άσκηση οι απόφοιτοι του Σχολείου Ranger, οι οποίοι υπηρετούν σε μονάδες και σχηματισμούς του αμερικανικού στρατού, εθελοντικά, καλούνται να ολοκληρώσουν μέσα σε 60 ΄ώρες μια σειρά απο δοκιμασίες οι οποίες είναι κυρίως παροχή πρώτων βοηθειών μάχης, τρέξιμο 7 και 20 χιλιομέτρων με 60 κιλά βάρος, προσανατολισμός, χρήση χάρτη - πυξίδα, διαβιβάσεις, σκοποβολή, λύση - συναρμολόγηση οπλισμού, αναρρίχηση - καταρρίχηση, διάβαση υδάτινου κολλήματος, διάβαση στίβου μάχης, μεταφορά τραυματία κ.α.























Δεν υπάρχουν σχόλια: