Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Οι Αμερικανοί κάνουν έντονη την παρουσία τους στην Συρία


Δυναμική ήταν η απάντηση των Η.Π.Α στους τουρκικούς βομβαρδισμούς της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας και του Ιράκ ,που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 μελών της κουρδικής πολιτοφυλακής του Ιρακ και της Συρίας, του γνωστού YPG. Η Τουρκία δικαιολογήθηκε για αυτές τις επιθέσεις τονίζοντας πως πραγματοποιήθηκαν ώστε να αποτρέψουν διείσδυση τρομοκρατών στην Τουρκία.

όπως είναι ήδη γνωστό απο βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίστηκαν την περασμένη παρασκευή αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα μάχης πεζικού τύπου Stryker με υψωμένες αμερικανικές σημαίες στους δρόμους της Hasakah και συγκεκριμένα στο χωρίο Derbassieh, στην βορειοδυτική Συρία με στόχο να αποτραπούν ξανα τέτοιου είδους λάθη απο συμμαχικές χώρες προς τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ.


«Πρέπει όλοι μας οι σύμμαχοι στην περιοχή να επικεντρωθούν στον κοινό μας εχθρός που είναι το ISIS» τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Λοχαγός Jeff Davis. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου τονισε πως τα αμερικανικά στρατεύματα θα έχουν επικουρικό χαρακτήρα και θα παίρνουν οδηγίες απο τους τοπικούς Κούρδους διοικητές και θα δρούν στην Βόρεια Συρία.

Η συγκεκριμένη πράξη έχει την υποστήριξη των Κούρδων οι οποίοι θεωρούν οτι έτσι θα δοθεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην Τουρκία

Να σημειωθεί πως ήδη απο τον περασμένο μήνα επίσημα έχουν αναπτυχθεί στην βόρεια Συρία 200 περίπου Αμερικανοί πεζοναύτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: