Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κίνα προς την Ταϊβάν: Δεν θα σας σώσουν τα αμερικανικά όπλα


Σκληρή ήταν η ανακοίνωση - απάντηση του κινεζικού υπουργείου άμυνας, που έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη, σε σχέση με την δεδηλωμένη πρόθεση των Η.Π.Α να προμηθεύσουν με σύγχρονο εξοπλισμό το οπλοστάσιο της Ταϊβάν. Η τελευταία έχει διαμαρτυρηθεί εντόνως  διεθνώς κατα της Κίνας, σύμφωνα με την οποία, η τελευταία έχει στραμμένες αποκλειστικά εναντίων της αποβατικές δυνάμεις και πλήθος βαλλιστικών δυνάμεων.

«Είναι μάταιο για την Ταϊβάν να νομίζει οτι αυτό το πακέτο των όπλων θα εμποδίσει την Κινα να προχωρήσει στην πλήρη ενοποίηση της με την υπόλοιπη χώρα. Η Κίνα ποτέ δεν έχει παραιτηθεί από το δικαίωμά της για χρήση βίας ώστε να θέσει υπό τον έλεγχό της μια δύστροπη επαρχία. Ο Πρόεδρος της Ταϊβάν, Tsai Ing-Wen, θέλει να ωθήσει το νησί προς την τυπική ανεξαρτησία, μια πράξη - κόκκινο πανί για την Κίνα. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ταιβάν υποθάλπουν την ειρήνη στην περιοχή» τόνισε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του κινεζικού υπουργείου άμυνας, Wu Qian.

Να σημειωθεί, πως το πακέτο όπλων που η νεα κυβέρνηση του Trump προσφέρει προς την κυβέρνηση της Ταϊβάν περιέχει αντιβαλλιστικούς πυραύλους και συστήματα παράκτιας άμυνας. Επίσης, όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι Η.Π.Α δεν επιθυμούν την τυπική ανακήρυξη ανεξαρτησίας του νησιού απο την Κίνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: