Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Πασχαλινή μάχη Αμερικανών και τζιχαντιστών στην νότιοανατολική Συρία


Το Μεγάλο Σάββατο στην περιοχή al-Tanf στην νοτιοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα Ιράκ - Συρίας, περίπου 20 - 30 ισλαμιστές μαχητές του ISIS πραγματοποίησαν επίθεση σε στρατόπεδο Σύριων αντικαθεστωτικών ανταρτών οι οποίοι υποστηρίζονται απο τις Η.Π.Α.Στο στρατόπεδο βρισκόντουσαν και στελέχη μονάδων των αμερικανικών ειδικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, 20 - 30 μαχητές του ISIS, υποκρινόμενοι τους φιλοδυτικούς αντάρτες προσέγγισαν την πύλη του στρατοπέδου με αίτημα την προσωρινή κατάλυσή τους εντός του στρατοπέδου. Με την είσοδο τους στο στρατόπεδο μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, φέροντας γιλέκα με εκρηκτικό μηχανισμό ανατινάχθηκαν στην πύλη και ξεκίνησε μια τρίωρη μάχη εναντίων των τζιχαντιστών μέσα στο στρατόπεδο.

Γειτονικές φιλοδυτικές αντάρτικες ομάδες απέστειλαν ενισχύσεις στους μαχόμενους του στρατοπέδου, όπως έκανε π.χ. η ομάδα ανταρτών Osoud al Sharqiya, οι οποίες όμως ενισχύσεις έπεσαν πάνω σε ενέδρες των ισλαμιστών. Με την συνδρομή όμως των Αμερικανών ειδικοδυναμιτών, οι οποίοι κάλεσαν εγκαίρως αεροπορική συνδρομή, κατάφεραν να αποκρούσουν και να εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: