Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η.Π.Α: Επιτυχής δοκιμαστική πτήση μη επανδρωμένου F-16 (βίντεο)


Η U.S. Air Force Test Pilot School και η Calspan Corporation ολοκλήρωσαν με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα δοκιμές διάρκειας δύο εβδομάδων ενός μη επανδρωμένου πολεμικού αεροσκάφους τύπου F-16, πάνω στην δυνατότητα επιτυχούς συνεργασίας και επίτευξης αποστολής ενός επανδρωμένου και ενός μη επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος. Η συγκεκριμένη δοκιμή είναι η δεύτερη αυτού του τύπου που πραγματοποιεί η αμερικανική πολεμική αεροπορία και στόχο έχει την δοκιμή των νέων τεχνολογιών πάνω στις μεικτές αυτές αποστολές.

Συγκεκριμένα, ένα πειραματικό αεροσκάφος F-16 ενήργησε ως αναπληρωματικό Unmanned Combat Air Vehicle (UCAV) αντιδρώντας αυτόνομα σε ένα περιβάλλον δυναμικών απειλών κατά τη διάρκεια μιας αποστολής με στόχους που ήταν στο έδαφος. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατα την διάρκεια της φάσης των δοκιμών Have Raider πέταξες ως ζευγάρι με ένα επανδρωμένο αεροσκάφος και εκτέλεσε αυτόνομα προσβολές επίγειων στόχων.


Κατα την διάρκεια των δοκιμών επετεύχθησαν οι εξής βασική στόχοι του πειράματος:

Η ικανότητα αυτόνομου σχεδιασμού και εκτέλεσης αποστολών πληγμάτων στόχων εδάφους με βάση τις προτεραιότητες των αποστολών και τα διαθέσιμα μέσα που είχαν δοθεί απο πριν στο λογισμικό σύστημα.
Η ικανότητα να αντιδράσει το αεροσκάφος αυτόνομα και δυναμικά σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον απρόβλεπτων απειλών και τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζονται κατα την διάρκεια της αποστολής.
Την δυνατότητα ενσωμάτωσης λογισμικού συστημάτων ανοικτής αποστολής (Open Mission Systems - OMS) της USAF που επιτρέπει την ταχεία ενσωμάτωση των παραμέτρων λογισμικού που αναπτύσσονται από πολλούς παρόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: