Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Club Deportivo Morón



Δημήτρης Βαρσάνης

Κάποιοι μπορεί να λένε ότι είναι ένα κομμάτι ενός παραπατήματος για να αποκαλείς την ομάδα σου "βλαμμένη" και να έχει έναν κόκορα ως έμβλημα της.

Ωστόσο κοιτάζοντας λίγο πιο βαθιά και όλα αρχίζουν να έχουν νόημα για αυτή την Αργεντίνικη ομάδα. Ιδρύθηκε το 1947 στην πόλη Μορόν που βρίσκεται στην επαρχία του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ο λόγος πίσω από το κοκοράκι πηγαίνει εκατοντάδες χρόνια πίσω και χιλιάδες μίλια μακριά.



Όλα προέρχονται από ένα θρύλο που γεννήθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας όπου υπάρχει μια πόλη που ονομάζεται Μορόν ντε λα Φροντέρα. Στα αποικιακά χρόνια λέγεται ότι κυβερνήθηκε από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο ο οποίος ήταν αρκετά καταχρηστικός απέναντι στους ντόπιους και μέσω της αναίδειας του αποκόμισε το ψευδώνυμο «Κόκορας του Μορόν».

Η Club Deportivo Morón αγωνίζεται σήμερα στο πρωτάθλημα της Primera B Metropolitana, η τρίτη κατηγορία της περιοχής του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Το κορυφαίο επίτευγμα της ήρθε την σεζόν 1989 - 1990 όταν κατέκτησε τον πρώτο της και μέχρι στιγμής μοναδικό τίτλο της Primera B.

Δεν υπάρχουν σχόλια: