Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Κύπρος: Το Υπουργείο Άμυνας τίμησε τις οικογένειες των ηρώων αγωνιστών της ΕΟΚΑ της επαρχίας Λάρνακας


«Ο ηρωισμός, δεν εξαντλείται μόνο σε περιόδους πολέμου. Ηρωισμός σημαίνει, πριν και πάνω απ’ όλα, αίσθηση του καθήκοντος, αίσθηση της ευθύνης, απέναντι στην πατρίδα και στο κοινό καλό», τόνισε ο υπουργός άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαίδης, κατα την διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης για τον εορτασμό της 1ης Απριλίου, που διοργάνωσε στις 31/3/2017, του Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Λάρνακας, κατά την οποία τιμήθηκαν οι οικογένειες των ηρώων αγωνιστών της ΕΟΚΑ της επαρχίας Λάρνακας.

Αυτό, συνέχισε ο κ. Υπουργός, αποτελεί στοιχείο ταυτισμένο με την αποστολή και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Στοιχείο που πρέπει να χαρακτηρίζει το κάθε στέλεχος της Εθνικής Φρουράς και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για όλη την κοινωνία.

Ακολούθως, απευθυνόμενος στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι άνδρες και γυναίκες που φορούν τη τιμημένη στολή των Ενόπλων Δυνάμεων, απέναντι στο ρεύμα της απαξίωσης και της ιδιοτέλειας, οφείλουν πριν από όλους τους άλλους, να κρατήσουν ψηλά το ήθος και τα λάβαρα των υψηλών ιδανικών που ενέπνευσαν τους μεγάλους εθνικούς αγώνες για ελευθερία. Οφείλουμε κατέληξε, να κρατήσουμε γερά τη σκυτάλη του αγώνα για ελευθερία που μας παρέδωσαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στις οικογένειες των πεσόντων αγωνιστών Δημητράκη Δημητριάδη, Μιχαλάκη Παρίδη, Πετράκη Κυπριανού, Ανδρέα Σουρουκλή, Τουμάζου Τουμάζου και Φραντζέσκου Άρτεμου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ κ. Θάσος Σοφοκλέους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα με επετειακά τραγούδια από την Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: