Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Κίνα: Εντυπωσιακή παρέλαση του Κινεζικού στρατού για τα 90 χρόνια απο την ίδρυση του


Για πρώτη φορά απο την ίδρυση του Λαικού Απελευθερωτικού Στρατου της Κίνας το 1949, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων εορτάστηκε με μια στρατιωτική παρέλαση και μάλιστα μεγάλης κλίμακας με αφορμή τα 90 χρόνια απο την ίδρηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Ο Πρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, ο οποίος είναι και πρόεδρος της κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής, Xi Jinping, με πλήρη στρατιωτική περιβολή, παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση η οποία έλαβε χώρα στην στρατιωτική βάση της Zhurihe, στην κινεζική Μογγολία στα βόρεια της χώρας.


Κατα την παρέλαση ο κ. Xi επιθεώρησε πεερίπου19.000 στελέχη όλων των όπλων των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης παρέλασαν το νεοσύστατο σώμα πυραυλικών συστημάτων και τα στρατεύματα  στρατηγηκής υποστήριξης. Κατα την ομιλία του ο κ. Xi τόνισε πως: «η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό στρατό περισσότερο τώρα παρά ποτέ» επισημαίνοντας κυρίως την αναγκαιότητα για την οικοδόμηση ενώς στρατεύματος ικανού σε παγκόσμια κλίμακα.
"Ο κινεζικός στρατός έχει την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να νικήσει όλους τους εισβολείς και να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία της Κίνας, καθώς επίσης την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα της χώρας", δήλωσε ο Xi.











Δεν υπάρχουν σχόλια: