Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ο «στρατιώτης του μέλλοντος» αλα ρώσικα


Την περασμένη Πέμπτη παρουσιάστηκε στο  Εθνικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (MISIS) στη Μόσχα, το πρωτότυπο της στολής του στρατιώτη του μέλλοντος της Ρωσίας με την ονομασία Ratnik 2 ''Legionnaire'', όπως το έχει σχεδιάσει το Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας και κατασκευής οπλικών συστημάτων ακριβείας.


Η στολής μάχης του στρατιώτη του μέλλοντος θα διαθέτει έναν εξωσκελετό  που θα δίνει στον στρατιώτη περισσότερη δύναμη και αντοχή, μαζί με πλήρη θωράκιση σώματος και ένα κράνος με προστατευτικό κάλυμμα που προστατεύει ολόκληρο το πρόσωπο του στρατιώτη. Επίσης, στα γυαλιά θα ενσωματωθεί οθόνη με την οποία θα μπορεί ο στρατιώτης να πληροφορείτε την θέση εχθρών και φίλων καθώς και πιθανά προβλήματα που θα έχει η στολή ή οπλισμός του.


Οι Ρώσοι ιθύνοντες τόνισαν στην συνέντευξη που παραχώρησαν στο RIA NOVOSTI πως επιδιώκουν αυτή η στολή να ολοκληρωθεί και να βγει σε μαζική παραγωγή σε δυο χρόνια. Αν και αναγνώρισαν τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν σε αυτή τους την προσπάθεια δεν δήλωσαν πως θα τα καταφέρουν π.χ. να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ενέργειας που χρειάζεται το σύστημα επικοινωνίας και ο εξωσκελετός της στολής του στρατιώτη του μέλλοντος και το σύστημα επικοινωνιών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: