Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Κύπρος: Γνωρίστε το Πολεμικό Ναυτικό της Εθνικής Φρουράς


Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, συνοδευόμενος απο τον Διοικητή Ναυτικού και τον Διοικητή της Διοίκησης Πολεμικών Πλοίων, βρέθηκε στη Διοίκηση Ναυτικού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα και σε εξέλιξη θέματα της Διοίκησης.


    Επισκέφθηκε επίσης τις λιμενικές εγκαταστάσεις και παρακολούθησε εργασίες συντήρησης πλοίων. Επίσης, ο στρατηγός παρακολούθησε επιχειρησιακή εκπαίδευση πληρωμάτων "Εν Πλω" η οποία περιελάμβανε σειρά γυμνασίων όπως παρακάτω:
          α.    Αντιμετώπιση εχθρικής απειλής (επίγειας και εναέριας). Πραγματοποιήθηκε εικονική προσβολή του πλοίου από εχθρικό ζεύγος ελικοπτέρων η οποία αποκρούστηκε από τα Α/Α όπλα του πλοίου.
          β.    Κατάσβεση πυρκαγιάς. Εκτελέστηκε εικονική κατάσβεση πυρκαγιάς στο πλωριό διαμέρισμα του πλοίου η οποία αντιμετωπίστηκε με τα μέσα πυρόσβεσης του πλοίου.
          γ.    Γυμνάσιο συνδρομής κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πραπλέον πλοίο.
          δ.    Διάσωση άνθρωπου στη θάλασσα. Εκτελέστηκε εικονική διάσωση ναυαγού από το πλήρωμα του πλοίου.
          ε.    Ρυμούλκηση ακυβέρνητου πλοίου.


Προ της αποβίβασής του ο Αρχηγός συνεχάρει τους Κυβερνήτες και τα Πληρώματα για την υποδειγματική ακρίβεια και ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκαν όλες οι ενέργειες, γεγονός που καταδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και το υψηλό ηθικό τους και επιτρέπει στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να αισθάνεται υπερήφανη για τη ναυτοσύνη, τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση στο καθήκον και την αποστολή του προσωπικού της Ναυτικής μας Δύναμης.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: