Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu «πρόδωσε» τις θέσεις των αμερικανικών βάσεων στην Συρία


Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, το τουρκικό πρακτορείο Anatolou έδωσε στην δημοσιότητα την ακριβή θέση των αμερικανικών βάσεων που βρίσκονται στην Συρία και σε μερικές περιπτώσεις έδωσε και τον αριθμό των στελεχών που δραστηριοποιούνται σε μερικες απο αυτές. Χαρακτηριστηκα να αναφερουμε οτι, όπως αναφερεται στο δημοσίευμα, μια θέση στην πόλη Ayn Issah στο βόρεια της Raqa στεγάζει περίπου 200 Αμερικανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και 75 Γάλλους ομολόγους τους των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι βάσεις αυτές - δύο αεροπορικές και οκτώ στρατιωτικές- χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) και της ένοπλης πτέρυγας του, των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ΤαγματάρχηςAdrian Rankine-Galloway, δήλωσε ότι:« η απελευθέρωση "ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών" εκθέτει τις δυνάμεις του συνασπισμού σε περιττό κίνδυνο και μπορεί να διαταράξει τις επιχειρήσεις κατά της IS».

Επίσης τόνισε οτι: «δεν  μπορουμε να βρούμε απο που προήλθε η διαρροή αλλα θα ανησυχούσαμε πολύ αν οι αξιωματούχοι ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ θα έθεταν σε κίνδυνο τις δυνάμεις μας με την δημοσίευση ευαίσθητων πληροφοριών».

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διψεύσει την ακρίβεια των τοποθεσιών που δημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: