Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ισραήλ: Αντιτρομοκρατική εκπαίδευση έγινε τουριστικό αξιοθέατο


Στον οικισμό Gush Etzion της Δυτικής Όχθης, η εταιρεία Caliber 3, του έφεδρου συνταγματάρχη του ισραηλινού στρατού, Sharon Gat, δίνει την δυνατότητα σε τουρίστες απο όλο τον κόσμο, να παρακολουθησουν αλλα και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευση αντιτρομοκρατικής ομάδας. Το αντιτυμο της ολης τουριστικης αντιτρομοκρατικής εκπαίδευσης είναι 115 δολάρια για τους ενήλικες και 85 δολάρια για τα παιδιά.


Ο κ. Gat σε συνέντευξή του στο Reuters τονίζει ότι «Σε δύο ώρες δεν μπορείτε να γίνετε επαγγελματίας, αλλά δίνουμε στους επισκέπτες κάποια ευαισθητοποίηση σχετικά με το τι σημαίνει να εξασφαλίσετε τον εαυτό σας, την κοινότητά σας και την οικογένειά σας σε μια κατάσταση κινδύνου. Πολλοί επισκέπτες έχουν ακούσει από τους φίλους τους για εμάς και ακόμα, για πολλούς απο αυτούς, αυτό ήταν το επίκεντρο του ταξιδιού τους στο Ισραήλ και γι 'αυτό έρχονται, ξέρουν ότι είναι ένα κάτι που δεν μπορούν να δουν ή να ζήσουν οπουδήποτε αλλού».


Οι επισκέπτες τουρίστες του κέντρου εκπαιδευσης, οι οποίοι μερικοί προέρχονται απο Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Νότια Αμερική, Η.Π.Α, μπορούν να δούν αντίδραση ομάδας προστασία υψηλών προσώπων σε ξαφνικη επίθεση, άμεση ομαδική και ατομική τακτική αντίδραση σε ένοπλο σε κλειστό και δημόσιο χωρό, επίθεση απο σκύλο, αλλα και να εκπαίδευτούν σε θέσεις βαλλοντος και σκοποβολή με πυοβολα όπλα.

Η δράση της συγκεριμένη εταιρείας σε μια ευαίσθητη περιοχή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με συμμαντικότερη αυτή του δημάρχου της κοντινής παλαιστινιακής πόλης al-Khader, του Yasser Sobih.


«Η συμμετοχή τουριστών σε αυτά τα στρατόπεδα που χτίστηκαν σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σημαίνει ότι υποστηρίζουν την κατοχή και τους ζητάμε να σταματήσουν», δήλωσε στο Reuters ο κ. Sobih.

Ενώ, ο Yotam Yaakoba, της ομάδας "Ειρήνη Τώρα", επέκρινε το εγχείρημα ως «κυνικό και ανόητο τρόπο να κερδίσουν κάποιοι χρήματα από την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση».




Δεν υπάρχουν σχόλια: