Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: F.C. Copenhagen


Δημήτρης Βαρσάνης


Το σήμα  αυτής της εβδομάδας προέρχεται από τη πρωταθλήτρια Δανίας F.C. Copenhagen. Έχοντας ολοκληρώσει πρόσφατα την σεζόν 2016/17, “η ομάδα της πόλης” έχει καθιερωθεί πραγματικά στην κορυφή του Σκανδιναβικού ποδοσφαίρου.

Ο σύλλογος βρίσκεται στα βρεφικά του χρόνια. Συγκεκριμένα ιδρύθηκε το 1992 - με τη συγχώνευση της Kjøbenhavns Boldklub και της Boldklubben 1903 - και δημιουργήθηκε το καινούργιο σούπερ κλαμπ ώστε να σταματήσει η αραίωση της φαντασίας σε όλη την πρωτεύουσα της Δανίας. Αγωνίζονται στη Superliga της Δανίας και έλαβαν μέρος ένα χρόνο μετά την γέννηση τους.

Η FC Copenhagen και ο μακροχρόνιος συνεργάτης της Carlsberg έχουν μια μακροχρόνια σχέση μεταξύ τους καθώς η μπύρα παρασκευάζεται εδώ και χρόνια στην πρωτεύουσα. Η εταιρία είναι χορηγός στις φανέλες της ομάδας και ο σχεδιαστής Thorvald Bindesbøl - υπεύθυνος για το λογότυπο της Carlsberg - ενέπνευσε επίσης τη σχεδίαση του σήματος του συλλόγου.

Η ομάδα παίζει με το λευκό, μπλε και κόκκινο χρώμα στις φανέλες της και αποκαλείται Løerne [Λιοντάρια] που εκπροσωπείται από τη μασκότ του κλαμπ και είναι και αυτό στο σήμα. Τέλος είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Δανίας με 12 πρωταθλήματα, οκτώ κύπελλα και τρία σούπερ καπ Δανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: