Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Τουρκία: Η Γερμανία εγκαταλείπει την βάση του Incirlik


Ξεκίνησε την Κυριακή η μετεγκατάσταση της γερμανικής αεροπορικής αποστολής που επιχειρεί κατά στόχων του ISIS απο την βάση του Incirlik της Τουρκίας, στην βάση Al-Asrak της Ιορδανίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα εχτές στο Reuters εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου εθνικής άμυνας.

Οι λόγοι αυτής της μετεγκατάστασης ήταν η συνεχής διαφωνία μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην βάση. Να σημειωθεί εδώ πως απο τον Ιούνιο του 2017 η γερμανική βουλή ψήφισε, μετά απο πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού εξωτερικών, Sigmar Gabriel, την μετεγκατάσταση των γερμανικών αεροπορικών δυνάμεων απο την Τουρκία στην Ιορδανία, μετά απο άρνηση των Τούρκων να δώσει διαπιστεύσεις σε Γερμανούς αξιωματούχους για να επισκεφτούν την βάση.

Ήδη απο το Incirlik έχουν φύγει προς την Ιορδανία, προσωπικό εδάφους και φύλαξης, ιπτάμενα τάνκερ καθώς και εξοπλισμός μαζί με τμήματα αεροσκαφών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πλήρης μεταφορά θα ολοκληρωθεί σε δύο με τρεις μήνες οπότε και η γερμανική αεροπορική αποστολή θα ξαναεπιχειρήσει κατά στόχων σε Συρία και Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: