Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Κίνα: Αντιτρομοκρατική άσκηση στην γη των Ουιγούρων Τούρκων


Την περασμένη Τρίτη, 27/6/2017, στην περιοχή Kizilsu Kirgiz στην αυτόνομη περιφέρεια Xinjiang Uygur, στη βορειοδυτική Κίνα, στην οποία κατοικούν οι πληθυσμοί των ουιγούρων Τούρκων, πραγματοποιήθηκε απο τις αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης των συνόρων της Κίνας και του Κιργιζιστάν κοινή αντιτρομοκρατική άσκηση. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνεργασίας του συμφώνου της Σαγκάης (SCO), παρουσία παρατηρητών από το Καζακστάν, την Κίνα, την Κιργιζία, τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, και όλων των χωρών- μελών της SCO.

Ο Τσεν Ντινγκού, επικεφαλής της διοίκησης φύλαξης των συνόρων του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας και επίσης έχων το γενικό πρόσταγμα της άσκησης, δήλωσε ότι «στόχος της άσκησης περιλάμβανε προσομοίωση λαθρεμπορίου όπλων από ένοπλους τρομοκράτες από το Κιργιζιστάν στην Κίνα. Αξιολογήθηκε επίσης η ικανότητα κοινής δράσης στον έλεγχο της τρομοκρατίας σε παραμεθόριες περιοχες.

Υπάρχουν 15 φυλάκια - σημεία ελέγχου κατά μήκος μιας συνοριακής γραμμής 5.700 χιλιομέτρων στο Xinjiang.

Ο Wang Jian, βοηθός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, δήλωσε ότι η άσκηση αντικατοπτρίζει την άκρως σταθερή στάση των κρατών-μελών της SCO στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της αποσχιστικότητας και του εξτρεμισμού.





Δεν υπάρχουν σχόλια: