Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε το 3ο τουρνουά χαντμπολ παίδων Xmas Cup


Συνεπής στους στόχους και την φιλοσοφία του, που είναι η καλλιέργεια του αθλήματος του χάντμπολ μέσω της υποστήριξης των υποδομών, διαγράφει την πορεία του ο Φοίβος Συκεών, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους νέους αθλητές και αθλήτριες να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες και να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις με τις συναθλητές τους των άλλων ομάδων, που μόνο στους αγωνιστικούς χώρους και για λίγα λεπτά είναι αντίπαλοι.

Το τελευταίο μάλιστα φαίνεται να επιτυγχάνεται πλήρως μέσα από μια κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν ομάδες από όλη την επικράτεια. Πρόκειται για το 3ο τουρνουά παίδων Xmas Cup που διοργανώνεται από τον Φοίβο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Συκεών για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) και την υποστήριξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών. Το πρώτο τουρνουά διοργανώθηκε από την Ο.Χ.Ε. στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, για να ανατεθεί στη συνέχεια στην ομάδα των Συκεών που έχει σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας και στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών.


Το τουρνουά της νέας χρονιάς στην κατηγορία των παίδων, που ξεκίνησε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε σήμερα με τη διεξαγωγή των τελικών αγώνων κατάταξης, έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Συνολικά συμμετείχαν 16 ομάδες από όλη τη χώρα και μια από το Μαυροβούνιο, με τους αθλητές να ξεπερνούν τους 300.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Φίλιππου Βέροιας νικώντας στον τελικό τον Ζαφειράκη Νάουσας 22-17, ενώ στον μικρό τελικό νικητής αναδείχθηκε η ΑΕΣΧ Πυλαίας επικρατώντας του Δούκα 18-20 στα πέναλτυ (16-16 κανονική διάρκεια), με την ομάδα παίδων του Φοίβου να κατατάσσεται έβδομη. Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε το αντίστοιχο τουρνουά κορασίδων που έγινε 27-30 Δεκεμβρίου 2015, με πρωταθλήτρια την ομάδα της Πυλαίας, η οποία νίκησε στον τελικό τον ΓΑΣ Καματερού Αθήνας.

«Σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις, ο δρόμος του αθλητισμού είναι αυτός που διαμορφώνει υγιείς χαρακτήρες και προσωπικότητες, που σφυρηλατεί σχέσεις ουσίας, που καλλιεργεί την υγιή αντίληψη της άμιλλας. Ιδιαίτερα όταν οι αξίες του εμπεδώνονται από τις μικρότερες κατηγορίες για να φθάσουμε στη συνέχεια να χειροκροτούμε τους αυριανούς πρωταθλητές των γηπέδων και της ζωής», τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά την απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή του τουρνουά Φίλιππο Βέροιας, συγχαίροντας ταυτόχρονα τους αθλητές όλων των ομάδων για την προσπάθειά τους και τον οικοδεσπότη σύλλογο για την «άψογη φιλοξενία και διοργάνωση του τουρνουά».


«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, πιστά προσηλωμένος στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, δεν θα σταματήσει να ενισχύει και να στηρίζει τις προσπάθειες των συλλόγων της περιοχής, κυρίως μέσα από τη δημιουργία νέων υποδομών και τη βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων», τόνισε μεταξύ άλλων, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα αθλητικά έργα και τα προγράμματα που υλοποιούνται στο δήμο.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, και πρόεδρος του Φοίβου Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, που απένειμε το κύπελλο στον δευτεραθλητή Ζαφειράκη Νάουσας, τόνισε τον διπλό χαρακτήρα του τουρνουά που «δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές, εν μέσω εορταστικής περιόδου, και πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες να αποκτήσουν μέσα από τους πολλούς και δύσκολους αγώνες, αλλά και τις σχέσεις φιλίας και άμιλλας να καλλιεργήσουν με τους αθλητές των άλλων ομάδων, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις εδραίωσης του ευ αγωνίζεσθαι που προοπτικά εγγυάται την εξαφάνιση της βίας από τα γήπεδα».


Παρών στην τελετή απονομής των μεταλλείων και ο βουλευτής της Ν.Δ., και πρώην υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, που απένειμε το έπαθλο στον τριταθλητή Δούκα, ενώ ο Θ.Φρυγανιώτης απένειμε την τιμητική διάκριση στον καλύτερο παίκτη του τουρνουά, που ήταν ο Χάρης Μπαλτατζής του Φίλιππου Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: