Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Βρετανία: Πεζικάριοι αντιμέτωποι με την ζούγκλα (φωτογραφίες - βίντεο)



Αν και ανήκουν σε Σύνταγμα μηχανοκίνητου πεζικού αυτό δεν εμπόδισε τα στελέχη του λόχου Υ του 1ου Τάγματος του Βασιλικού Συντάγματος των Fusiliers να λάβουν μέρος, μέχρι και τον Φεβρουάριο, σε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Brunei με αντικείμενο την διαβίωση και την μάχη σε περιβάλλον ζούγκλας και πυκνής τροπικής βλάστησης.


Συγκεκριμένα, τα αντικείμενα που εκπαιδευτικάν οι Βρετανοί πεζικάριοι αφορούσαν τον εντοπισμό βρώσιμων φυτών και φρούτων, στην αναγνώριση και παγίδευση των ζώων που ζουν στην ζούγκλα, άναμα φωτιάς αλλα και σε τρόπους μάχης ομάδας πεζικού και περιπόλου μάχης σε τροπικές συνθήκες όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου.

«Ο προσανατολισμός σε τέτοια περιβάλλοντα είναι μια πρόκληση για τους πεζούς. Στα συνηθισμένα περιβάλλοντα που κινείται ένα μηχανοκίνητο πεζικό η ορατότητα σε καλές συνθήκες μπορί να φτάσει μέχρι και το χιλιόμετρο. Εδώ στις καλύτερες συνθήκες η ορατότητα φτάνει, το πολύ, στα 20 μέτρα! επίσης, μπορεί να πάρει 20 λεπτά για να προχωρήσεις μόλις 100 μέτρα λόγω της λάσπης, των φυτών και των δεντρογαλιών» αναφέρει ο δεκανέας Daniel Teesdale.


Ενώ ο ταγματάρχης Alex Mills τονίζει απο την μεριά του πως: «η εκμάθηση του τρόπου μάχης και επιβίωσης σε αυτές τις συνθήκες είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την μονάδα αλλα και για το υπόβαθρο των ανδρών της»






βιντεο (εμπλοκή περιπόλου σε περιβάλλον ζούγκλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: