Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κύπρος: Εύφημος μνεία σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς για τις ανασκαφές στο Τύμβο Μακεδονίτισσας απο τον Υπουργό Άμυνας


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης τίμησε σήμερα σε ειδική τελετή, απονέμοντας εύφημο μνεία σε στελέχη της Διμοιρίας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΔΕΝΞ-EOD), που έλαβαν μέρος στη διαδικασία ανασκαφής για την ανεύρεση των οστών των ηρωικών καταδρομέων που έχασαν την ζωή τους κατά τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το καλοκαίρι του 1974.

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Υπουργός συνεχάρει τα στελέχη του Μηχανικού γιατί όπως είπε: «αθόρυβα, ακούραστα και με παραδειγματική αφοσίωση στο καθήκον συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή ολοκλήρωση μιας καθόλα επικίνδυνης και δύσκολης αποστολής».

«Χάρη και στη δική σας προσπάθεια μπορούμε σήμερα να αποδώσουμε στις οικογένειες και στους συγγενείς, τα οστά των πεσόντων καταδρομέων για να ταφούν, με καθυστέρηση 41 χρόνων, με τις πρέπουσες τιμές, όπως αρμόζει σε ήρωες» σημείωσε ο Υπουργός. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, συνέχισε, «καταφέρατε επάξια να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας, προβάλλοντας το κοινωνικό πρόσωπο της Εθνικής Φρουράς και το ήθος των στελεχών της. Με τον επαγγελματισμό και το ζήλο που επιδείξατε κερδίσατε δικαίως τα συγχαρητήρια, αλλά και τα θετικά σχόλια όλων των εμπλεκομένων. Γι΄ αυτό και σήμερα σας απονέμεται η εύφημος μνεία ως μια ελάχιστη ηθική αμοιβή για το εξαιρετικό έργο που έχετε επιτελέσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: