Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Διεθνές Πανεπιστήμιο τρόμου» από τους τζιχαντιστές



Τρόμο προκαλούν οι αποκαλύψεις του βρετανικού δικτύου Sky News για το «πανεπιστήμιο των τζιχαντιστών» στην πόλη Ράκκα της Συρίας όπου κατασκευάζονται όπλα με τα οποία το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να αιματοκυλίσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου στη Ράκκα έχουν συγκεντρωθεί επιστήμονες και ειδικοί στη βαλλιστική που κατασκευάζουν όπλα με τα οποία οι τζιχαντιστές θα μπορούν να επιτεθούν σε επιβατικά αεροπλάνα και μαχητικά αεροσκάφη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι τζιχαντιστές έχουν πλέον στη διάθεσή τους πυραύλους με θερμικές κεφαλές προκειμένου να επιτίθενται σε αεροσκάφη εκμεταλλευόμενοι το ποσοστό επιτυχίας 99% που έχουν αυτού του είδους τα πυρομαχικά.

Τo Sky News εξασφάλισε, επίσης, πλάνα από πλήρως λειτουργικά αυτοκίνητα που ελέγχονται με τηλεχειρισμό. Τα μοντέλα, μάλιστα, που έχουν κατασκευάσει φέρονται να διαθέτουν θερμοστάτες που να μπορούν να ξεγελάσουν τα συστήματα ασφαλείας που βασίζονται στην ανίχνευση θερμότητας δίνοντας την εντύπωση ότι μέσα στο όχημα βρίσκονται άνθρωποι.


Το υλικό στο βρετανικό δίκτυο παρέδωσε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός όταν στα χέρια του έπεσε ένας εκπαιδευόμενος του Ισλαμικού Κράτους με οχτώ ώρες οπτικού υλικού.

Στα βίντεο καταγράφεται, επίσης, η εκπαίδευση μαχητών από τη Συρία, το Ιράκ, το Σουδάν, τη Σομαλία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν που εκπαιδεύονται στην κατασκευή αυτών των αυτοκινήτων.

Σε ένα από τα βίντεο ένας άνδρας που μιλά ρωσικά «ξεναγεί» την κάμερα σε μαι αποθήκη εμάτη εκρηκτικές ύλες από ΤΝΤ, μέχρι αυτοσχέδιους πυραύλους και πλαστικά εκρηκτικά εξηγώντας ότι όλα αυτά τα υλικά μπορούν να μετατραπούν σε βόμβες με την κατάλληλη επεξεργασία.

Ειδικοί στα εκρηκτικά που είδαν τα βίντεο μιλούν για «χρυσωρυχείο» πληροφοριών ενώ το Sky News έχει ήδη ενημερώσει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: