Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Πυλαία - Χορτιάτη: Ποδαρικό στη νέα χρονιά με τους Αγιοβασίληδες και την κοπή της βασιλόπιτας


Ποδαρικό στην καινούργια χρονιά έκανε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκοψε τη βασιλόπιτα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας για την καινούργια χρονιά. «Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, με την πατρίδα μας να αναζητά ένα δρόμο για να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, το 2016 ας κυριαρχήσει  η ελπίδα και η θετική σκέψη σαν αντίδοτο σε ότι μας πόνεσε και μας πλήγωσε. Να επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση, να αντιστρέψουμε ότι αρνητικό υπάρχει γύρω μας, κάνοντας το θετικό και να αντλήσουμε δύναμη από τη θετική σκέψη που μας φέρνει η καινούργια χρονιά», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καϊτεζίδης. Πρόσθεσε ότι ο δήμος κατάφερε παρά τις δυσκολίες που περνά η χώρα να μείνει κοντά στους δημότες του και να υλοποιήσει ένα μεγάλο έργο σε όλες τις δημοτικές ενότητες. «Και το 2016 θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου και Αριστείδης Φωκάς καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Στα ιδιαίτερα της εκδήλωσης ήταν ότι μοιράστηκαν κομμάτια της βασιλόπιτας και στους πιο μικρούς δημότες που ήταν παρόντες. Ενώ το φλουρί έπεσε σε μια δημότισσα, την Ευαγγελία Ταγάρα.

Μια ημέρα νωρίτερα ο δήμος αποχαιρέτησε την περσινή χρονιά με τους έφιππους Αγιοβασίληδες τους γνωστούς από την παρουσία τους εδώ και 20 χρόνια στο Πανόραμα, τους φίλους μικρών και μεγάλων που ήταν και φέτος πιστοί στο ραντεβού τους. Ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές και πάνω στα άλογα έκαναν βόλτα στα κεντρικά σημεία του δήμου και μοίρασαν δώρα στα μικρά παιδιά, σκορπώντας χαμόγελα και ευχές για τη νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: