Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ISIS: οι βομβαρδισμοί οδηγούν σε μισθολογικές περικοπές



Τις συνέπειες των αεροπορικών επιδρομών στις εγκαταστάσεις τους  βιώνουν πλέον και σε οικονομικό επίπεδο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς αποφασίστηκε μείωση μισθού στους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από το «υπουργείο Οικονομικών» του Ισλαμικού Κράτους, αποφασίστηκε «μαχαίρι» στις αποδοχές των τρομοκρατών κατά 50%.

Όπως γράφει σχετικό δημοσίευμα, οι επικεφαλής του ΙΚ δεν αναφέρουν στο έγγραφο τους λόγους για τους οποίους έδωσαν την παραπάνω εντολή, αλλά περιορίζονται στην αναφορά «έκτακτες συνθήκες».

Πιθανολογείται, λοιπόν, πως οι αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας σε Συρία και Ιράκ που έχουν «χτυπήσει» μεταξύ άλλων εγκαταστάσεις πετρελαίου από όπου αποκομίζουν δεκάδες εκατομμυρίων μηνιαίως, έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Προ ημερών, μάλιστα, μία ακόμα επιδρομή έπληξε και κατέστρεψε ολοσχερώς «τράπεζα» του Ισλαμικού Κράτους, στην οποία βρίσκονταν κατατεθειμένα μετρητά  από τα έσοδα του παράνομου εμπορίου πετρελαίου.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματά τους, οι τζιχαντιστές εξέδωσαν φετβά σύμφωνα με την οποία μπορούν να φορολογήσουν επιπλέον τους πολίτες περιοχών που βρίσκονται υπό κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: