Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Καρχαριομάχος VS WWF Hellas



Την έντονη αντίδραση της WWF Ελλάς έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ποζάροντας δίπλα σε έναν σκοτωμένο καρχαρία μαζί με έναν ΟΥΚά(;) και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και προσθέτοντας ένα σχόλιο γεμάτο υπονοούμενα: «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες...».

Αναλυτικά, το συγκεκριμένο είδος που απεικονίζεται (Hexanchus griseus) είναι από τους πιο κυνηγημένους καρχαρίες στην Ελλάδα, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.

Η WWF Ελλάς υπογραμμίζει: «Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο, κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου, είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευση του, στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: