Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Τα έξι πράγματα που πρέπει να κάνει ο Ancelotti στη Bayern




Ένα μυστήριο που ταλάνιζε την ποδοσφαιρική ανθρωπότητα εδώ και μήνες τελικά λύθηκε. Ο Pep Guardiola θα αφήσει τη Bayern Munich στο τέλος της σεζόν, ωστόσο ο σύλλογος δεν έχασε χρόνο στην αντικατάσταση του και ανακοίνωσε τον Carlo Ancelotti.
Εδώ είναι τα έξι πράγματα που πρέπει να αρχίσει να κάνει ο Ιταλός το επόμενο καλοκαίρι.



Να επικεντρωθεί στο Champions League
Η ευρωπαϊκή επιτυχία είναι αυτό που θα φέρει ο Ancelotti στη Bayern. Η ποιότητα της ομάδας είναι τέτοια όπου οι Γερμανοί πρωταθλητές είναι σχεδόν εγγυημένο ότι μπορούν να κυριαρχήσουν στην εγχώρια αγορά ακόμα και με έναν άγνωστο προπονητή.
Με τη Bayern να ψάχνει μόνο ουσιαστικά να επιβεβαιώσει το τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της Bundesliga, το επόμενο έτος στον Ancelotti θα συγχωρεθεί οποιαδήποτε εσωτερική αποτυχία μπροστά στην επιδίωξη της Ευρωπαϊκής τιμής. Το "άγιο δισκοπότηρο" είναι πάντα το Champions League και ο Ιταλός έχει το υψηλότερο Ευρωπαϊκό βιογραφικό, όντας αποδεδειγμένος νικητής σε δύο διαφορετικές ομάδες στη διασυλλογική διοργάνωση: τη Milan δύο φορές και τη Real Madrid. Ακόμη, εξευτέλισε τον Guardiola στα ημιτελικά του Champions League το 2014 κερδίζοντας τον στο σύνολο 5-0 στο δρόμο του δέκατου στέμματος της "Βασίλισσας".



Να αφήσει το σημάδι του στο σύλλογο
Σε αντίθεση με τον Guardiola, ο Ancelotti δεν είναι γνωστός για το ότι βάζει παίκτες σε άλλη θέση ούτε να αλλάζει συστήματα διαρκώς. Το 4-3-2-1 είναι το αγαπημένο του σύστημα, αλλά στη Real μετατράπηκε περισσότερο σε ένα 4-3-3 με το τρίο του "BBC"(Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo) να οργιάζει στο απόγειο της επιτυχίας του.
Σε αντίθεση με το παραδοσιακό στιλ του "κατενάτσιο", ο Ancelotti αρέσει να παίζει ένα πιο ελεύθερο, επιθετικής φύσης ποδόσφαιρο στο μέτρο του δυνατού. Ωστόσο, αυτό σίγουρα θα ήταν χρήσιμο για τις πολλές από τις πρόσφατες μεταγραφές της Bayern που προήλθαν από τη Serie A, όπως του Benatia, του Vidal και του Kingsley Coman.
"Ο Carlo είναι ένας ήρεμος, ισορροπημένος και αποδεδειγμένα ειδικός, ο οποίος ξέρει πώς να ασχοληθεί με τα αστέρια του και προτιμά ένα πολύπλευρο τρόπο παιχνιδιού που το ζητούσαμε και το βρήκαμε" δήλωσε ο πρόεδρος της Bayern Karl-Heinz Rummenigge μετά το διορισμό του. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια σπόντα στον Guardiola για τους δυο διαδοχικούς αποκλεισμούς στα ημιτελικά του Champions League; όσο και αρεστό να ήταν σε μερικούς το passing game του Ισπανού, σε αρκετές περιπτώσεις ήταν προβλέψιμο και αφελές. Κάτι που ο Ancelotti θα προσπαθήσει να το διορθώσει.



Να πάρει το καλύτερο από τον Kingsley Coman
Ο Ancelotti δεν είναι ξένος στον προικισμένο Γάλλο έφηβο Coman, αφού του επέτρεψε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Γαλλικό πρωτάθλημα το 2013 ενώ ήταν στον πάγκο της PSG. Ο Ιταλός έριξε στη μάχη της Ligue 1 τον Coman στην ηλικία των 16, κάνοντας τον τον νεότερο παίκτη στην ιστορία της Paris Saint - Germain.
Έχοντας πει τον Coman στο παρελθόν γρήγορο αλλά και πολύ έξυπνο, ο Ancelotti θα θέλει από τον 19χρονο να επιταχύνει σκεπτόμενος τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών του Arjen Robben και του Franck Ribery. Οι ολοκληρωμένες εμφανίσεις του σε κάθε πλευρά ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα για τη Bayern φέτος και ο Ancelotti σίγουρα θα δώσει στον νεαρό τακτικά τις ευκαιρίες για να εντυπωσιάσει και να συνεχίζει να ωριμάζει στη Βαυαρία.



Να κάνει τον Alonso το επίκεντρο στη μεσαία γραμμή της Bayern
Ο Xabi Alonso είναι ακόμα ένας παίκτης που ο Ancelotti τον γνωρίζει καλά.
Ο Alonso ήταν στην ομάδα της Liverpool που έδωσε στον Ιταλό την χειρότερη του στιγμή ως προπονητής.το 2005. Σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές όλων των εποχών, οι "κόκκινοι" επέστρεψαν μετά το 3-0 του ημιχρόνου και κατέκτησαν το Champions League στα πέναλτι απέναντι στη Milan του Ancelotti στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ιταλός έχει πολύ πιο ευχάριστες μνήμες από αυτόν όντας πρωταγωνιστής στη μεσαία γραμμή της Real Madrid στο περίφημο δέκατο. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι ο Alonso επέκτεινε το συμβόλαιο του έως το 2017. Ο Bastian Schweinsteiger έφυγε για τη Manchester United κυρίως επειδή δεν είχε εγγυημένη θέση στην αρχική ενδεκάδα της Bayern. Για αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο ο Alonso, στα 34 να συμφωνήσει να παρατείνει το συμβόλαιο του χωρίς να είναι ασφαλής έχοντας στο νου του ότι ο Ancelotti θα έρθει στη Βαυαρία.
Ως ποδοσφαιριστής, ο Ancelotti κέρδισε το Champions League δύο φορές με τη Milan παίζοντας ως εσωτερικός μέσος προστατεύοντας την άμυνα. Σίγουρα αυτός είναι και ο ρόλος που έχει στο μυαλό του ο Ancelotti για τον Alonso στη μεσαία γραμμή, ειδικά στο κέντρο.



Να λύσει τα θέματα τραυματισμών
Δεν μπορείς να υποσχεθείς ότι η Bayern δεν θα έχει την ίδια έκταση τραυματισμών που έχει υπό την ηγεσία του Guardiola όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο Ancelotti θα έχει ως στόχο μια πολύ πιο εποικοδομητική σχέση με την ιατρική ομάδα.
Ο Pep μάλωσε με τον πρώην γιατρό Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt για τη κρίση τραυματισμών της περασμένης σεζόν και το Kicker ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι το καταπονημένο ιατρικό προσωπικό της Bayern, κυρίως ο γιατρός Volker Braun, για ακόμα μια φορά δέχτηκε τα "πυρά" κατά τη τρέχουσα λίστα του συλλόγου. Φέρεται ότι κλειδί σε αυτό ήταν το ξέφτισμα του Ribery μιας και πραγματοποίησε μόλις δύο κανονικές προπονήσεις αφότου είχε μείνει εκτός για εννέα μήνες  και ο Γάλλος υπέκυψε σύντομα νέο τραυματισμό στην επιστροφή του και αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον.
Απλά δεν μπορούμε να δούμε τον χαλαρό Ancelotti να πέφτουν τα φτερά του αναστατωμένα από πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει.



Να μάθει τη γλώσσα
Το φράγμα της επικοινωνίας δεν πρέπει να είναι πολύ ξεπερασμένο για τον Ancelotti. "Αν ο Trappatoni μπόρεσε να μάθει Γερμανικά τότε μπορώ και εγώ" τόνισε ο Ιταλός αστειευόμενος στις πρώτες του δηλώσεις. Όποτε έχει προπονήσει στο εξωτερικό ο Ancelotti αντιλήφθηκε γρήγορα τη γλώσσα. Στην Ισπανία, στην Αγγλία, στη Γαλλία, έτσι η Γερμανία δεν θα είναι τίποτα το διαφορετικό.
Ο Ancelotti απολαμβάνει ένα διάλειμμα του στιλ του Guardiola από τότε που έφυγε άγαρμπα από τη Real Madrid και χωρίς αμφιβολία θα σπεύσει έντονα τα Γερμανικά του στο χρόνο διακοπής του,αν όχι για τις προπονήσεις,για τις τακτικές συνεντεύξεις Τύπου.ηρθ

Δεν υπάρχουν σχόλια: