Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου από την Εθνική Φρουρά


Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, εορτάστηκε με επετειακές ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις σε όλους της Σχηματισμούς της Εθνικής Φρουράς.

   
Ιδιαίτερα στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στο πλαίσιο των εορτασμών, τιμήθηκε από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ η Κα Έρμα Ιντιάνου Χριστοφίδου για την πολύχρονη προσφορά της προς την Εθνική Φρουρά, η οικεία της οποίας γειτνιάζει με φυλάκιο της Ταξιαρχίας.


    Κατά την επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς σε Στρατόπεδο της περιοχής Λευκωσίας, ο κ. Μενέλαος Κουζούπης, έφεδρος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μίλησε για τις εμπειρίες του από τις μάχες στις οποίες συμμετείχε στην περιοχή Ρίμινι της Ιταλίας. Μετά το πέρας της ομιλίας, του απενεμήθη από τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς αναμνηστική πλακέτα.


    Στην Ημερησία Διαταγή του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ανέφερε ότι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου παραμένει αναλλοίωτο και φωτεινό για όλους μας. Η διαχρονική σημασία του είναι αδιαμφισβήτητη και μας καλεί να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής μας. Η συνεχιζόμενη κατοχή και ο παράνομος εποικισμός των εδαφών της Πατρίδας μας, η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και οι συνεχείς απειλές που απροκάλυπτα εκτοξεύονται κατά παράβαση κάθε αρχής του Διεθνούς Δικαίου εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την Τουρκία, δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Φρουρά συμμετείχε με πεζοπόρα τμήματα κληρωτών, εφέδρων και εθνοφυλάκων στις κατά τόπους παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις και χωριά της ελεύθερης Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: