Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησε η άσκηση «Combat Brotherhood 2017»


Ξεκίνησε στις 3 Οκτωμβρίου 2017, στον χώρο ευθύνης της Νότιας Στρατιωτικής Διοικησης του ρωσικού στρατού η διεθνής άσκηση του Συνασπισμού των χωρών του Οργανισμού Συλλογικής ασφάλειας (του στρατιωτικού σκέλους του Συμφώνου της Σαγκάης), με την επωνυμία: «Combat Brotherhood 2017». Σε αυτή θα συμμετάσχουν ένοπλες δυνάμεις, Δυνάμεις της Εθνοφρουράς και υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας απο την Αρμενία, την Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, την Ρωσία και το Τατζίκιστάν

Η άσκηση θα χωριστεί σε τρείς φάσεις: Η πρώτη, με το τίτλο «The Search 2017» και η οποία ειναι ήδη σε εξέιλιξη, θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Οκτωμβρίου. Σε αυτήν την φάση οι δυνάμεις του Οργανισμού, σύμφωνα με το σενάριο, θα ενισχύσουν χώρα - μέλος του Συμφώνου το οποίο έχει δεχτεί επίθεση απο εχθρικά ελαφώς εξοπλισμένα τμήματα. Έτσι φίλιες δυνάμεις προστρέχουν να συνδράμουν με στόχο την συγκράτηση της εχθρικ'ης διείσδησης και την συλλογή πληροφοριών. Σε αυτή την φάση υπολογίζεται οτι θα πάρουν μέρος περιπου 1.000 άτομα, κυρίως απο αερομεταφερόμενες ή ειδικές δυνάμεις.


Η δεύτερη φάση, the Cooperation 2017, θα έχει να κάνει με την συντονισμένη δράση των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης Ρωσίας - Αρμενίας κατά εχθρικών δυνάμεων και θα λάβει χώρα απο τις 9 - 13 Οκτομβρίου.

Ενδυάμεσα των φάσεων θα πραγματοποιήθει στην Κιρκιζία μια άσκηση διατήρησης ειρήνης, απο της 16 - 20 Οκτωμβρίου, με την επωνυμία «Unbreakable Brotherhood 2017».


Η τελευταία φάση της άσκηση θα πραγματοποιηθεί κατα το διάστημα 10 - 20 Νοεμβρίου και θα αφορά την ολοκλήρωση διαφόρων αποστολών των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης ολών των εμπλεκομένων χωρών απο κοινού. Αυτός ειναι και ο σκοπός της άσκησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο άμυνας. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των δυνάμεων ταχείας αντίδρασεις των χωρών - μελών του Οργανισμού, κάτω απο κοινή διοίκηση και σε αποστολές διατήρησης ειρήνης ή καταστολής εχθρικής ενέργειας σε διάφορα περιββάλοντα. Επίσης, ένας ακόμα στόχος ειναι η αξιόλγηση και βελτίωσης του επιπέδου συνεργασίας των χωρών μελών, τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πολιτικής προστασίας - εσωτερικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα συμμετάσχουν συνολικά ολο αυτο το διάστημα περι τα 12.000 άτομα προσωπικό, 90 αεροσκάφη και περίπου 1500 τεθωρακισμένα ή αλλα οχήματα και μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: