Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Musee de lad civilasation: Βρες τον αρχαίο σωσία σου!


To μουσείο Musee de lad civilasation στο Κεμπέρκ του Καναδά θα εκθέσει τα πορτραίτα 30 καθημερινών ανθρώπων δίπλα στους… αρχαίους σωσίες τους! Αυτή η έκθεση θα γίνει στα πλαίσια της έκθεσης  «My 2000-Year-Old-Double» που θα διαρκέσει απο τις 24 Οκτωβρίου του 2018 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2019.

Στόχος της έκθεσης είναι να ταιριάξει τα πρόσωπα ανθρώπων με 60 ελληνορωμαΪκά και αιγυπτιακά γλυπτά. Από τις φωτογραφίες που θα σταλθούν, το μουσείο θα επιλέξει 30 ζευγάρια για να τα δείξει στην έκθεση.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα οι φίλοι του μουσείου σε όλο τον κόσμο έστειλαν τις φωτογραφίες τους για ανάλυση. Χρησιμοποιώντας 123 σημεία αναφοράς στο πρόσωπο, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου Betaface API σκάναρε τα χαρακτηριστικά του κάθε συμμετέχοντα έτσι ώστε να συγκριθεί στη συνέχεια με κάθε ένα από τα αγάλματα.

Όσοι επιλεχθούν θα φωτογραφηθούν μάλιστα από τον François Brunelle, ο οποίος ειδικεύεται στο να φωτογραφίζει δυάδες. Τα πορτραίτα του θα τοποθετηθούν το ένα πλάι στο άλλο έτσι ώστε να αναδειχθεί η συμμετρία και οι ομοιότητες του αληθινού προσώπου με εκείνο του γλυπτού.

Το καναδικό μουσείο συνεργάζεται με το Musée d’ art et d’histoire de Genève το οποίο καυχάται για τα 650.000 έργα τέχνης στις συλλογές του. Συνεργάζεται επίσης με το Fondation Grandur pour l’art, το οποίο είναι και αυτό υπερήφανο για τις συλλογές του, τις οποίες επιδιώκει συνεχώς να εμπλουτίζει.

Λεπτομέρειες για την έκθεση δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: