Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Επέστρεψαν 7 ήρωες απο την Κύπρο


Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εντός του ελληνικού κοιμητηρίου Λευκωσίας την 09 Ιανουαρίου 2018, έλ;αβε χώρα η τελετή παράδοσης των λειψάνων 7 Ελλαδιτών στρατιωτικών, πεσόντων κατά την περίοδο του 1964 και την τουρκική εισβολή του 1974, των οποίων τα οστά αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Στα λείψανα συμπεριλαμβάνονται τα οστά 5 πεσόντων του πληρώματος της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ» η οποία βομβαρδίστηκε από τουρκικά πολεμικά στον κόλπο του Ξερού της Μόρφου κατά τις μάχες της Τυλληρίας την 08 Αυγούστου 1964, 1 Ελλαδίτη στρατιωτικού που σκοτώθηκε στην Τηλλυρία το 1964 και 1 που σκοτώθηκε στις μάχες του αεροδρομίου Λευκωσίας το1974.

Στην τελετή την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο κ. Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα καθώς επίσης και η ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς. Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως παρέστει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ηλία Φωτόπουλο, τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχο Ιωάννη Πεξιβανάκη ΠΝ και τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς επίσης και πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι συλλόγων πεσόντων, αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.



Οι πεσόντες είναι οι εξής:

 Έφεδρος Ανθυπασπιστής Βασίλειος Κουκουσούλης
 Επιλοχίας Αθανάσιος Φωτόπουλος
 Σημαιοφόρος  Παναγιώτης Χρυσούλης
 Υποκελευστής Σπυρίδων Αγάθος
 Υποκελευστής Νικόλαος Πανάγος
 Ναύτης Θεοδωράτος Παναγιώτης
 Ναύτης Καπαδούκας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: