Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

James N. Mattis: Οι μονάδες του συμβατικού στρατού θα πρέπει να είναι ικανές να αναλαμβάνουν αποστολές των ειδικών δυνάμεων


Την θολή γραμμή που χωρίζει πλέον τα αντικείμενα των ειδικών δυνάμεων απο εκείνα των συμβατικών δυνάμεων απο την 11 Σεπτεμβρίου και εντεύθεν, τόνισε σε συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο ο υπουργός άμυνας των Η.Π.Α, James N. Mattis την περασμένη Παρασκευή. Όπως δήλωσε, αναμένει απο τις συμβατικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο ρόλο σε αντικείμενα και αποστολές που παραδοσιακά θεωρούνται πεδίο δράσεων των ειδικών δυνάμεων.

«Αυτή η αλλαγή δεν θα επιβληθεί απο τα πάνω αλλα θα επιβληθεί απο την τακτική κατασταση που θα κλειθούν να αντιμετωπίσουν στο πεδίο των επιχειρήσεων αλλα και σαν απο τέλεσμα της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των μονάδων του συμβατικού στρατού» τόνισε ο κ. Mattis.

Ο Αμερικανός υπουργός και πρώην στρατηγός του Σώματος των πεζοναυτών αναμένει στο άμεσο μέλλον όλο και περισσότερη εμπλοκή συμβατικών μοναδων στο Ιράκ και την Συρία. «Αυτές οι συμβατικές μονάδες θα πρέπει να έχουν αναβαθμισμένες ικανότητες ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν και ειδικές και συμβατικές αποστολές. Αυτές οι εξελίξεις είναι απόρροια των αιματηρών μαθηματων που έλαβε ο αμερικανικός στρατός στα πρόσφατα πεδία των μαχών. Ο αμερικανικός στρατός θα πρέπει να εξελιχθεί σε μια δύναμη που να μην μπορει μόνο να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του παρελθόντος αλλα να μπορει να κατακτά τους στόχους του μελλοντος και αυτο σημαίνει ότι μονάδες του συμβατικού στρατού θα πρέπει να είναι ικανές να αναλαμβάνουν με επιτυχία αντικείμενα και αποστολές που στο παρελθόν άνηκαν μόνο στις ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο κ. Mattis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: