Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζονται οι μάχες στο Αφρίν


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού δημοκρατικού στρατού, η επισημη ονομασία του κουρδικού στρατου στην οποία υπάγεται και το YPG, ο τουρκικός στρατός μαζί με Σύριους τουρκογενεείς, επιχείρησε να εισέλθει στην περιοχή του Αφρίν στην Ροτζάβα, το δυτικό κουρδικό καντόνη στην βόρεια Συρία.

όπως αναφερει η ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός υποστηρίζει με βολές πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών τις τακτικές κινήσεις που πραγματοποιούν μικρές ομάδες τουρκικού στρατού και τουρκογενών σύριων ανταρτών κατά κουρδικών θέσεων.

«Η επιχείρηση διεξάγεται σε πέντε διαφορετικές περιοχές. Στα χωριά Adah Manli, Shadia και Surka της περιφέρειας Raju και στο χωριό Shinkal της περιοχής Bulbul έχουν απελευθερωθεί πλήρως από τα τουρκικά στρατεύματα και τους μισθοφόρους τους. Έντονες συγκρούσεις σε ορισμένα τμήματα της συνοριακής περιοχής συνεχίζονται. Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι προσπάθειες των μισθοφόρων του να εισέλθουν στην Επαρχία απέτυχαν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος απέτυχε να προχωρήσει στην Αφρίν στο έδαφος, στόχευσε και πάλι πολίτες με πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές. Ο βομβαρδισμός που διεξήχθη στο στρατόπεδο του Ρούμπαρ IDP, στο χωριό Cilbir της περιοχής Sherawa και στην περιοχή γύρω από το κέντρο της πόλης του Afrin προκάλεσε πολλούς θανάτους αμάχων.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής επιτίθεται στην περιοχή Reyhanli και συγκεκριμένα κατά της πόλης του Hatay μόνο για να νομιμοποιήσει τη συνεχιζόμενη σφαγή που πραγματοποιεί στην περιοχή και κατηγορεί τις δυνάμεις μας γι 'αυτό. Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα με τους βομβαρδισμούς μεθοριακών τουρκικών πόλεων. Ποτέ δεν στοχεύουμε έδαφος έξω από τα σύνορά μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής οι Κούρδοι αναφέρουν οτι έχουν καταστρέψει δύο τουρκικά τεθωρακισμένα. Ενώ καταγγέλουν ρωσική ενίσχυση στους τουρκικούς βομβαρδισμούς καθώς και αρκετούς νεκρούς Τούρκους και τουρκμενους. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγω ακόμα και για Τουρκους αιχμαλώτους

Αναλυτικές πληροφορίες για την εξελισόμενη κατάσταση στο Αφρίν μπορείτε να βλέπετε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: