Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Στρατηγός Mark A. Milley: Η προσαρμογή του αμερικανικού στρατού στη νέα επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις


Τις προκλήσεις, που θα αντιμετωπίσει ο αμερικανικός στρατός, το νεο πεδίο μαχης και οι συνθήκες που θα επικρατούν σε αυτό καθώς και το τι πρέπει να κανει απο την μεριά του ο αμερικανικός στρατός για να μην μεινει πίσω στις εξελίξεις, εξέφρασε στις 17 Ιανουαρίου 2018, ο Αρχηγός του αμερικανικού ΓΕΣ, στρατηγός Mark A. Milley κατα την διάρκεια του συνεδρίου του Association of the U.S. Army breakfast.

Κατα την διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Milley τόνισε οτι πολύ συντομα στο συγχρονο πεδίο μάχης θα παίζει καθοριστικό ρόλο η τεχνιτή νοημοσύνη, τα μη επανδρωμένα οχήματα αλλα και τα ρομποτικα συστήματα, η αποκεντρωμένη διοίκηση και η λογική των «δικτύων» στο πεδίο της μάχης.

«Δεν πρέπει, για λόγους περιφάνειας ή προσκόλησής μας σε αυτά που ξέρουμε, να παραβλέψουμε αυτές τις αλλαγές που θα επηρρεάσουν το συγχρονο πεδίο μάχης. Θα ήταν ένα θανάσιμο λάθος μας» τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός.

Στα πλαίσια προσαρμογής του αμερικανικού στρατού στις νέες εξελίξεις ο Αρχηγός του αμερικανικού ΓΕΣ, τόνισε οτι πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στος εξής τομείς: 

Αποτελεσματικότητα των πυρών του απλού στρατιώτη: «Πρέπει να κατασκευάσουμε ένα τυφέκιο το οποίο να συνδυάζει ένα μεγάλο βεληνεκες και ταυτοχρονα μεγάλη αποτελεσματικότητα επι του στόχου. Μέχρι στιγμής οι πελεμικές βιομηχανίες βελτιώνουν και κατασκευάζουν νεα μεγέθη πυρομαχικών και καλύτερα σκοπευτικα συστήματα για τα οπλα μας, πράγμα ππου δείχνει οτι ειμαστε στον σωστό δρόμο».

Νέο και αποτελεσματικές επικοινωνίες: «Πρέπει να σχεδιάσουμε νέα, αποτελεσματικά, δυνατά και ασφαλή συστήματα επικοινωνιών καθώς πλέον αναπτύσεται ο δικτυοκεντρικός πόλεμος και η τεχνολογία μπάινει δυναμικά στο πεδίο μάχης».

Εκπαίδευση του μαχητή: «Πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην γενική και ειδικότητας εκπαίδευση του μαχητή. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούν ακόμα πιο πολύ τα κεντρα εκπαιδευσης, με πιο περίπλοκα σεναρια, τα οποία μπορουν πλέον να πραγματοποιηθούν με πολύ μικρό κόστος».

Ο στρατηγός Milley παραλλήλισε την νέα αυτή επανάσταση στα στρατιωτικά σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε την δεκαετία του 1970 και που δημιούργησε τα big five, τα πέντε πρωτοπόρα στρατιωτικά οχήματα τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους στην επιχείρηση καταιγίδα της ερήμου, το 1991. Αυτά ήταν: το M-1 Abrams tank, το AH-64 Apache, το UH-60 Black Hawk, το M-2 Bradley Fighting Vehicle και το  MIM-104 Patriot

Δεν υπάρχουν σχόλια: