Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Τα Gremlins στην υπηρεσία της αμερικανικής αεροπορίας


Δύο αμερικανικές εταιρείες, η Dynetics και η General Atomics (η συγκεκριμένη σχεδίασε και κατασκεύασε τα drone  τύπου Predator) σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία έρευνας και αναπτυξης του στρατού, την περίφημη DARPA, θα αναπτύξουν μια σειρά απο drones, τα οποία θα μπορούν να διασπείρωνται και να συγκεντρώνονται απο μεσαίο ή μεγάλο ύψος έχοντας ως πλατφορμα - βαση, για αρχή, ένα C-130 αλλα και απο βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη. Η κωδική ονομασία αυτού του προγράμματος λέγεται Gremlins.

H τεχνολογία των drones θα είναι σχετικά φτηνή ώστε σε περίπτωση ατυχήματος ή πτώσης ενος να μην αντιγραφει. Η λογική πίσω απο την ιδέα των Gremlins είναι η αμερικανική αεροπορία να έχει έναν φτηνό, αποτελεσματικό, ασφαλή τρόπο συλλογής, αναγνώρισης, εντοπισμού και καταστροφής στόχων χωρίς την άμεση απειλή για την απώλεια ζωής κάποιου αεροπόρου ή την καταστροφή ενός υψηλής τεχνολογικής αξίας αεροσκάφους.

Σύμφωνα με της προδιαγραφες της υπηρεσίας, τα drones θα πρέπει να είναι σχεδιαστικά έτσι ώστε να μπορούν να περισυλλεχθούν άμεσα απο ένα C-130 και η διάρκεια ζωής τους να μην είναι λιγότερη απο τις 20 πτήσεις/χρήσεις. Αναλυτικά για το πρόγραμμα μπορειτε να διαβάσεται ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: