Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

''ΧΥΤΗΡΙΟ'' ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ!



Η έκθεση της Σουηδέζας, Elisabeth Ohlson Wallin, παρολίγο να οδηγήσει το Βελιγράδι να ζήσει σκηνές  τύπου ''Χυτηρίου''.

Χιλιάδες Ορθόδοξοι Σέρβοι Χριστιανοί αλλά και Σέρβοι Εθνικιστές, μέλη του εθνικιστικού κινήματος ‘Dveri’ , συγκεντρώθηκαν έξω απο το‘Κέντρο Πολιτιστικής Εξυγίανση’ (CKZD) όπου φιλοξενεί την έκθεση της κ. Wallin.

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, η έκθεση φωτογραφίας, με το όνομα ‘Ecce Homo''
''Ιδού ο άνθρωπος'', η οποία, αναπαριστά  γνωστά περιστατικά από την Καινή Διαθήκη, όπως τα Θεοφάνεια,ο Μυστικός Δείπνος και ο Γολγοθάς, μέσα απο το πρίσμα της κ. Wallin, αντικαθιστόνται απο ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ ντυμένους με αποκαλυπτικά και προκλητικά ρούχα.

Έτσι, στον «Μυστικό Δείπνο» η κ. Wallin παρουσιάζει τον ‘Ιησού’ να είναι ντυμένος με γυναικείο φόρεμα και να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενώ οι ‘απόστολοι’ φορούν γυναικεία εσώρουχα και σαδομαζοχιστικά κοστούμια. Σε άλλη φωτογραφία δύο λεσβίες παριστάνουν τον 'Ιωσήφ με την Μαρία'

Να τονιστεί, πως κατά της έκθεσης, εκτός του Σέρβου Ορθόδοξου Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος ζήτησε της κρατικές αρχές να την απαγορεύσουν, τάχθηκε και η Σερβική Ισλαμική Κοινότητα η οποία δήλωσε πως:'' Δεν είναι ούτε τέχνη, ούτε ελευθερία του λόγου, επειδή συνειδητά προσβάλει την πίστη και τους πιστούς. Οι μουσουλμάνοι είναι εξίσου προσβεβλημένοι από αυτήν την ιερόσυλη αναπαράσταση του Ιησού, όπως με τις ιερόσυλες παραστάσεις του Μωάμεθ του ευλογημένου''.

Μάλιστα κατα την διάρκεια της διαμαρτυρίας μέλη του εθνικιστικού κινήματος Dveri, έβαλαν κόκκινη ταινία μπροστά από την αστυνομία και ζήτησαν από τους ανθρώπους να έρθουν στην άλλη πλευρά της ταινίας, επειδή «ένα έγκλημα διαπράττεται από την άλλη πλευρά''.

Επιπλέον ο πρόεδρος του κινήματος, Βλάνταν Γκλίσιτς, απείλησε με μηνύσεις της διεύθυνσης τουCZKD, καθώς επίσης και του πρωθυπουργού Ντάτσιτς.

Λέγοντας πως η έκθεση αυτή είναι '' ένα έγκλημα που εμπνέει το εθνικό,φυλετικό και θρησκευτικό μίσος και την μισαλλοδοξία''.

Να αναφέρουμε πως το 1999, την ίδια έκθεση είχε απαγορεύσει το ευρωπαικό κοινοβούλιο.

Η είδηση προέρχεται απο το ενδιαφέρον site κόκκινος ουρανός.

Ο κ. Γκλίσιτς


Η κ. Wallin

 



Και ένα βίντεο απο την διμαρτυρια:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: