Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!



Αύξηση κατα τέσσερα τάγματα του Ελβετικού στρατού αποφάσισε η ελβετική κυβέρνηση προς αποφηγή κοινωνικών αναταραχών αλλά και διαφυλετικών πολέμων.

Οι ταραχές που προκλήθηκαν εξαιτίας μιας ταινίας στο youtube κατά του Μωάμεθ που προκάλεσε μια διεθνή κοινητοποίηση των απανταχού μουσουλμάνων, αλλά και οι έντονες διαδηλώσεις σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία λόγω της οικονομικής κρίσης, οδήγησαν την ελβετική κυβέρνηση, προς αποτροπή της εισόδου της Ελβετίας σε μια περίοδο έντονων ταραχών είτε για οικονομικούς σε μία ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης ή για φυλετικούς λόγους, στον σχηματισμό τεσσάρων επιπλέον ταγμάτων με αποστολή την αντιμετώπιση τέτοιων απειλών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι τελευταίες ασκήσεις του Ελβετικού στρατού στηρίζονται στην αντιμετώπιση απειλών μετά απο μία κατάρρευση της Ε.Ε. ή της ευρωζώνης όπως για παράδειγμα στην άσκηση STABILO DUE του Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε πως η Ελβετία συνορεύει με την Ιταλία, την Αυστρία, την Γερμανία και την Γαλλία. Ακόμα, οι Ελβετοί περυφανεύονται ακόμα περισσότερο για το γεγονός της μη εισόδου τους στην Ε.Ε.και την ευρωζώνη και τέλος, η Ελβετία διατηρεί εκπαιδευμένο στρατό 200.000 στρατιωτών, που είναι ένας μεγάλος αριθμός αναλογικά με το μικρό πληθυσμό της χώρας και είναι ο πολυπληθέστερος οποιασδήποτε άλλης χώρας της Ε.Ε.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΣΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ:
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: