Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΝΔΙΑΣ VS ΣΥΡΙΖΑ ROUND 2!

Μς αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων των διαδηλώσεων της Δευτέρας με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μερκελ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ. για διαπόμπευση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
'' Η ΕΛ.ΑΣ δημοσίευσε πάλι χτες φωτογραφίες συλληφθέντων διαδηλωτών, αυτή τη φορά από τη λαϊκή «υποδοχή» της καγκελαρίου Μέρκελ. Θα επαναλάβουμε ό,τι έχουμε πει στο παρελθόν: η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών κουρελιάζει το τεκμήριο αθωότητας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του ατόμου.

Η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν έχει καμιά διωκτική σκοπιμότητα, δεδομένου ότι κοινοποιούνται οι φωτογραφίες προσώπων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν αδικήματα φορώντας κουκούλες. Ο προφανής στόχος λοιπόν είναι η τρομοκράτηση όσων θέλουν να αντιδράσουν στις μνημονιακές πολιτικές που εξοντώνουν την κοινωνία. Μετά τις εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές, τη χρησιμοποίηση διαδηλώτριας ως «ασπίδα» από τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις «στο σωρό» (μεταξύ των οποίων και μέλους της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ), και τα κατηγορητήρια «καρμπόν» με βάση τον κουκουλονόμο, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προσθέτει μια ακόμα σελίδα στη μαύρη βίβλο του κυβερνητικού αυταρχισμού.

 Τα συνεχή περιστατικά της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν αφήνουν πλέον αμφιβολίες: Το αστυνομικό κράτος είναι το κράτος του Μνημονίου''.


Η απάντηση του Υπουργείου ήταν άμεση:

'' Δεν εντυπωσιαζόμαστε από τη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ατόμων τα οποία κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα. Αντιθέτως, κατανοούμε απολύτως το γεγονός ότι διαμαρτύρεται για την αποκάλυψη των προστατευόμενών του.

 Το αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως είναι ένα: οι κουκούλες πέφτουν, σε υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ο ελληνικός λαός μπορεί να δει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=21092&Itemid=974&lang=).

  Αλλά μαζί με τις κουκούλες πέφτουν και οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ''.

Η ...διαμάχη συνεχίστηκε και με αφορμή τα επεισόδια στο ''ΧΥΤΗΡΙΟ'' όπου με ανακοίνωση το ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κ. Δένδια μειωμένη διάθεση για αντίδραση. ΄΄
΄΄Σύμφωνα με χτεσινή δικαστική απόφαση, αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική, το θεατρικό έργο Corpus Christi δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί κακόβουλης βλασφημίας. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα λάμβανε όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα, άλλη μία παράσταση του ίδιου έργου είχε διακοπεί, έπειτα από κινητοποίηση παραθρησκευτικών οργανώσεων, και με το επιχείρημα ότι «αν έγινε χαμός με τα σκίτσα του Μωάμεθ, δεν θα μείνουμε εδώ με σταυρωμένα χέρια».

Αντ’ αυτού, και καθώς ο κ. Δένδιας αποφάσισε χτες ότι το δεξιό είναι το φιλικότερο από τα άκρα που κατά τα άλλα αντιμάχεται, η Δικαιοσύνη κατέστη ανενεργή. Δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν χτες στο Θέατρο Χυτήριο σε ρόλο μπράβου, να βρίζουν χυδαία, να προπηλακίζουν, να επιτίθενται βίαια και να απειλούν, και ω του θαύματος, να καταφέρνουν εν τέλει τη ματαίωση της παράστασης και την «απελευθέρωση» συλληφθέντα στα έκτροπα.

Στην Ελλάδα του 2012, και όχι σε κάποιο θεοκρατικό καθεστώς, μερικές δεκάδες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και μια ομάδα βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής είναι δυνατό να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα, με το κράτος σε ρόλο εγγυητή της απρόσκοπτης δράσης του παρακράτους και του δικαιώματος στη λογοκρισία και τον φονταμενταλισμό. Με αυτή την έννοια, αυτό που διακυβεύεται σήμερα δεν είναι η προστασία του θρησκευτικού συναισθήματος, που σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως σεβαστό. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσουν να επιτηρούν την κατάλυση της δημοκρατίας, με ή χωρίς προσχήματα, και αν το θρησκευτικό συναίσθημα θα επιβάλλεται διά νόμου – του νόμου των νεοναζί, που δεν φημίζονται για τη χριστιανική ηθική τους''.

Επίσης και σε αυτη την δήλωση το υπουργείο απάντησε ως εξής:

'' Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει ότι ζει σε άλλη χώρα, παρότι διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προασπίσθηκε και θα συνεχίσει να προασπίζεται τη νομιμότητα και το δημοκρατικό μας πολίτευμα από τους ποικιλώνυμους εχθρούς του.

Με την ευκαιρία διαμηνύουμε για μία ακόμη φορά σε κάθε άκρο ότι η Ελλάδα δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Άλλωστε, αποτελεί κακόγουστο ανέκδοτο να επικαλείται τη νομιμότητα ένα κόμμα το οποίο συστηματικά επικροτεί την κατάλυσή της''.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: