Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΕΡΚΕΛ ΗΡΘΕ Η ΦΑΓΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΦΥΓΑΝ!

Είναι παγκόσμιο ρεκόρ πως η Καγκελάριος της Γερμανίας με την 6ωρη άφιξή της στην Ελλάδα έγινε η διπλή έξοδος την ίδια μέρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ απο την Αθήνα και την χώρα αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η σημερινή σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Κορίνθου και όπως δήλωσε ο Μακαριώτατος: ''Θα πάω στην Αθήνα μόλις φύγει η Μέρκελ"!.

Ενώ η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε ξαφνικά να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των εσωτερικών δομών της  με στόχο, όπως έχουν δηλώσει διευθυντικά της στελέχη, να συμβαδίσει η νέα εταιρική δομή του ομίλου με την ολοένα και μεγαλύτερη διεθνοποίηση των εργασιών του και παράλληλα για να έχει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές κεφαλαίων και σε νέους επενδυτές.

Μάλιστα καθησυχάζουν το κοινό λέγοντας πως  η απόφαση για μεταφορά της έδρας δεν σχετίζεται με φορολογικούς λόγους ή με την κρίση που μαστίζει την εγχώρια αγορά.

Ανάλογες σκέψεις για την δημιουργεία holding εταιρείας που θα έχει έδρα στο εξωτερικό κάνει η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά,  και η Coca Cola 3E.

Δεν υπάρχουν σχόλια: