Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συνελήφθησαν, απο το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 8 μέλη μιας οργάνωσης διακίνησης παράνομων λαθρομεταναστών σε Ελλάδα και Εξωτερικό, μετά από πολυήμερη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ενώ καταζητούνται άλλα 5 μέλη.

Η ...διεθνής οργάνωση την οποία αποτελούνταν 4 υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 21, 35, 30 και 29 ετών, ένας υπήκοος Αφγανιστάν 20 ετών, ένας υπήκοος Μπαγκλαντές 29 ετών και ένας 39χρονος υπήκοος Συρίας, διέθετε καθορισμένη σύνθεση, ιεραρχικά δομημένη,  καθώς τα μέλη της είχαν κατανεμηθεί σε ηγετικούς, συντονιστικούς και περιφερειακούς ρόλους, ενώ εφάρμοζαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.

Για παράδειγμα, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις διωκτικές Αρχές δεν χρησιμοποιούσαν το τραπεζικό σύστημα για τις οικονομικές τους δοσοληψίες και συναλλαγές. Όπως προέκυψε μάλιστα απο την  αστυνομική έρευνα, η οργάνωση για την διακίνηση τριάντα, από τους ογδόντα μετανάστες, είχε αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ.

Ακόμα στα δρομολόγιά τους χρησιμοποιούσαν ένα Ι.Χ., για να ελέγχει το δρομολόγιό τους και φορτώναν τους λαθρομετανάστες σε ένα μικρό φορτυγό που είχαν.

Επιπλέον, για την παράνομη δράση τους διέθεταν οχήματα, ως μέσα μεταφοράς των μεταναστών καθώς και μια εγκαταλειμμένη αποθήκη στην περιοχή του Ασπροπύργου, την οποία είχαν μεταστρέψει σε χώρο συγκέντρωσης και παραμονής των μεταναστών και ως ενδιάμεσο «σταθμό» για την προώθησή τους στον τελικό προορισμό.


Το ξήλωμα της οργάνωσης ξεκίνησε με την επ΄ αυτοφόρω σύλληψη 5 μελών της οργάνωσης την στιγμή που φορτώναν 80 λαθρομετανάστες στο φορτηγό, στη περιοχή Ελευσίνας, ενώ στα Πατήσια συνελήφθησαν τα υπόλοιπα τρεία μέλη και κατασχέθηκε το Ι.Χ.

Τέλος απο τις έρευνες στις οικείες και την ''φωλιά'' της οργάνωσης κατασχέθηκαν:
  1. Ένα ακόμα Ι.Χ.Ε. αυτ/το.
  2. Έντεκα κινητά τηλέφωνα και τέσσερις κάρτες SIM .
  3. Το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ.
  4. Μικροποσότητα ηρωίνης.
  5. Κάρτα ανάληψης ΑΤΜ, άδεια ικανότητας οδήγησης κλπ έγγραφα
  6. Ένα ιδιόχειρο σημείωμα, με χρηματικά ποσά από την παράνομη δράση τους.
Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: