Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο MR. FACEBOOK ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!



Σε μία προσπάθεια να μπεί σε νέες αγορές ώστε να ανεβάσει την τιμή της μετοχής του, που πέφτει συνεχώς κατά 50 δισ. δολάρια με αποτέλεσμα και ο ίδιος να γίνει φτωχότερος κατά 9 δισ. έτσι επισκέφτηκε την Μόσχα με στόχο να ανεβάσει το πλήθος των συνδρομητών του που στην Ρωσία είναι μόνο 9 εκ. σε αντίθαση με τα αντίστοιχα ρωσικά Vkontakte και Οdnoklassniki με 34, εκατομμύρια και 27, 3 εκατομμύρια αντίστοιχα που θα είναι και οι βασικοί του ανταγωνιστές στην ρωσική αγορά.

Μέσα στο πλήθος των συναντήσεων που είχε, ξεχωρίζει αυτή με τον πρωθυπουργό Ντιμιτρι Μεντβέντεφ, ο πρώτος των Ρώσων πολιτικών που έκανε προφίλ στο facebook, στην συζήτηση κύριο θέμα ήταν  η προοπτική συνεργασίας τους, στον τομέα των ΙΤ τεχνολογιών. Επιπλέον ο κ. Μεντβέντεφ αναλύει τους στόχους που έχει θέσει για το πρόγραμμμα ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πάρκου Σκόλκοβο. το οποίο η Ρωσία θέλει να μετατρέψει στην καρδιά της οικονομικής και επιστημονικής λειτουργίας της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

Η επίσκεψη του κ. Ζούκεμπεργκ προβλημάτισε πολλούς Ρώσσους ''κατηγορώντας'' των ότι ήρθε
για να κλέψει τα «μεγάλα ρωσικά μυαλά» και να τα πάρει μαζί του στις ΗΠΑ. Άλλοι όμως - μεταξύ των οποίων ήταν και ο νέος Υπουργός επικοινωνιών της Ρωσίας, Νικολάι Νικίφοροφ – επισήμαναν πως τα σύνορα της Ρωσίας είναι ανοιχτά για όσους θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες για δουλειά.

Απατώντας σε αυτές τις ''κατηγορίες'' ο κ. Ζούκεμπεργκ ανέφερε πως σχεδιάζει ιδρύσει στη Ρωσία ένα από τα πιο αξιόλογα επιστημονικά, ερευνητικά και παραγωγικά κέντρα στον τομέα των ΙΤ τεχνολογιών στον κόσμο, όπου θα εργάζονται οι Ρώσοι προγραμμάτισες.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: