Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ!

Το γκρέμισμα δυο κτηρίων για την απελευθέρωση χώρου που θα χτιστεί μια μονάδα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων, ΕΠΑΛ, πραγματοποιήθηκε σήμερα απο συνεργεία του δήμου Νεάπολης Συκεών.



Το έργο θα καλύπτει έκταση 11.818 τ.μ, και η μελέτη του έχει  ετοιμαστεί προ πολλού από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, όμως η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης αργούσε να απαλλοτριώση τα οικόπεδα παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Συκεών τότε  ανέλαβε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες μετά την απαλλοτρίωση των οικοπέδων, καταβάλλοντας συνολικά περισσότερες από 500.000 ευρώ και με τις τελευταίες απαλλοτριώσεις να ολοκληρώνονται πρόσφατα μετά από πρωτοβουλίες του δήμου.






''Μπροστά στην εκπαίδευση, μόρφωση και κατάρτιση των παιδιών μας το οποιοδήποτε οικονομικό κόστος φαντάζει ελάχιστο. Πολύ περισσότερο, όμως, είναι απαγορευτικό για μας να υποτάξουμε το μέλλον της νέας γενιάς στο όποιο πολιτικό κόστος, γι’ αυτό και ουδέποτε διστάσαμε να συγκρουστούμε με κάθε λογής συμφέροντα, είτε οικοπεδούχων είτε εργολάβων και καταπατητών», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «το θέμα της παιδείας και της εκπαίδευσης παραμένει σταθερά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής χωρίς υπαναχωρήσεις, συμβιβασμούς και εκπτώσεις''.






Τέλος στην τελευταία παρουσίαση για τον απολογισμό του έργου του Δήμου που έγινε την Δευτέρα, για την κατασκευή ή την σχεδίαση νέων εκπαιδευτικών μονάδων δαπανήθηκαν 17,7εκ. ευρώ ενώ για την συντήρηση, αναβάθμιση και εξοπλισμό των κτιρίων επενδύθηκαν περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: