Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ...ΣΥΝΕΤΟΙ, ΟΙ ...ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ Η Τ.V....



Έντονες συζητήσεις γίνονται αυτές τις μέρες κατα την διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με αφορμή την γενικευμένη οικονομικο-κοινωνική πλέον κρίση.

Δύο τάσεις υπάρχουν στις συνεδρίες. Οι ποιο δυναμική τάση που εκφράζεται απο τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο ο οποίος ζήτησε: ''Να κατέβουν στο πεζοδρόμιο με τον λαό, ενάντια στα αντιλαικά μέτρα''. και τόνισε πως: ''Στις συνάξεις των οπλαρχηγών προ επαναστάσεως, είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, των συνετών που δεν θέλαν αιματοχυσία και, των τρελλών, που ζητούσαν να γίνει επανάσταση. Ποιοί επικράτησαν; οι τρελλοί! Σε αυτούς ανήκω και εγώ!''.

Στο ίδιο ''μήκος κύματος'' και ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος: ''Επι Χούντας κάναμε λάθη.Δεν πήγαμε με τον Λαό, αλλά με τους κυβερνώντες. Τώρα δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Να πάμε με τον λαό, που υποφέρει, ενάντια στα αντιλαικά, δυσβάσταχτα μέτρα''.

Σε αυτές τις θέσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ανέφερε πως:'' Πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τώρα θα κερδίσουμε με τον διάλογο και την σοβαρότητα, είναι η στάση που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών. Δεν είναι η στιγμή για επαναστάσεις!. Η ευθύνη της Εκκλησίας είναι μεγάλη, όπως και το βάρος της διακονίας σε μια εποχή που όλα αλλάζουν''.

Επιπλέον, συζητήθηκε το πιθανό ενδεχόμενο αγοράς τηλεοπτικού χρόνου στο τηλεοπτικό σταθμό 4Ε απο την Ιεραρχία με στόχο την προώθησει των θέσεων της Ιεραρχίας, το φιλανθρωπικό έργο και εκπομπές ποιμαντικού περιεχομένου.

Ορισμένοι Ιεράρχες τονίζουν ότι αυτό το άνοιγμα θα επιβαρύνει επιπλέον τον προυπολογισμό της Δ.Ι.Σ. Άλλοι όμως ότι  η Εκκλησία, με έναν τηλεοπτικό φορέα με δορυφορική δυνατότητα και παγκόσμια κάλυψη, όπως είναι ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε, θα της επιτρέψει να έχει δική της φωνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: