Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Πρόσκληση σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, να βοηθήσουν παιδιά, οικογενειών αδύνατων οικονομικά, που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά φροντηστήρια, με το να ενταχθούν στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας εθελοντικά, για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του κοινωνικού αποκλεισμού καλεί ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών.

Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής ενδιαφέροντος εκ μέρους των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα Εργαστήρια, ώστε να δημιουργηθούν τα αντίστοιχα τμήματα που θα λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.


 Η επιλογή των μαθητών που θα ενταχθούν στα Εργαστήρια θα γίνει βάσει αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων, αλλά κύριο μέλημα είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που θα κατατεθούν.


''Πιστεύουμε στον κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, αφού κατά κύριο λόγο αυτοί είναι που τις δύσκολες περιόδους βοηθούν μέσα από την παιδεία στην ανάδειξη αξιών και οδηγούν σε μία κοινωνία ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, μια κοινωνία που “νοιάζεται'', τονίζουν σε επιστολή τους προς τους εκπαιδευτικούς ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να μετάσχουν στα δωρεάν Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας, καθώς και όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο τηλέφωνο 2310 671100 (εσωτερικά: 177 και 159).

Δεν υπάρχουν σχόλια: