Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε... ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ!


Εξαρθρώθηκε παράνομη κάβα ποτών που εισήγαγε ποτά απο την Βουλγαρία και τα διένεμε στη αγορά της Θεσσαλονίκης. Μέλης της συμμορίας που διτηρούσε την κάβα ήταν και εργαζόμενοι του Ο.Σ.Ε, οι οποίοι ανέλαβαν και το έργο της παράνομης εισαγωγής των ποτών.

Συγκεκριμένα, δυο αδέλφια, μέλη της οργάνωσης 47 και 44 χρονών, ''κλείναν'' τις παραγγελείες μετά απο ταξίδια στην Βουλγαρία, την παραλαβή των ποτών έκαναν δύο υπάλληλοι του Ο.Σ.Ε, οι οποίοι με λεωφορεία του Ο.Σ.Ε, πραγματοποιούσαν το δρομολόγιο Φιλιππούπολη – Θεσσαλονίκη, και στην συνέχεια απέδιδαν τα ποτά στους συνεργούς τους.

Η ''μπάζα'' της συμμορίας, όπως φάνηκε απο έρευνα της αστυνομίας ήταν αρκετή καθώς σε ισόγειο χώρο που διατηρούσε η συμμορία και σε δύο επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, ιδιοκτησίας δύο εκ των μελών της, ηλικίας 44 και 49 ετών και σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

  • 1.621 φιάλες οινοπνευματώδη ποτά που εισήχθησαν από τη Βουλγαρία και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο οι αναλογούντες δασμοί, και
  • 27 αυτοκόλλητες χάρτινες πλαστές ετικέτες αλκοολούχων ποτών σε ελληνική γλώσσα.
Μάλιστα κατα την διάρκεια της έρευνας, η 52χρονη σύζηγος του τύποις ιδιοκτήτη της κάβας, προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδο των αστυνομικών και του Δικαστικού Λειτουργού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για απείθεια.
 
Επιπλέον, κατασχέθηκαν  δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας των προαναφερθέντων αδελφών – μελών της συμμορίας καθώς και το Δ.Χ Λεωφορείο του ΟΣΕ, ως μέσα τέλεσης του εγκλήματος.
 
Τέλος, εξετάζεται η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο κράτος απο την μη καταβολή του Φ.Π.Α.
 
Ακόμα πέραν των 8 συλληφθέντων, σχηματήστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα, πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και για άλλα 20! άτομα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: