Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΦΟΝΟΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!

Όλα ξεκινούν όταν ο Στυλιανός Σαμαρτζής ή Σαμαρτζίεφ, από την Φλώρινα, ο οποίος δηλώνει εθνικά μακεδόνας, ανέβασε στο προφίλ του στο facebook,  πως ο πρώτος του εξάδελφος Αλέξανδρος, υπέκυψε στα τραύματα του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από άγριο ξυλοδαρμό, από μέλη της Χρυσής Αυγής, επειδή δήλωνε «Μακεδόνας» και όχι Έλληνας.

Αυτόματα, αυτή την είδηση αναπαρήγαγε το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων ΜΙΝΑ και όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της χώρας. Μάλιστα ο πρόεδρος του  ''Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» Αντόν Πετροφ, στο κρατικό κανάλι των Σκοπίων, με το παρακάτω μήνυμα προς τη συγκυβέρνηση των Αθηνών: «Στέλνουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση στην Αθήνα, για να αντιμετωπίσει τον φασισμό και την νεο-ναζιστική Χρυσή Αυγή ή αλλιώς δεν θα γίνει κράτος. Ο θάνατος του Samardziev είναι πρόκληση για πόλεμο για τους Μακεδόνες''.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ''η ΕΛ.ΑΣ. ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το γεγονός προτείνοντας στην οικογένεια του Aleksandar Samardziev να δηλώσει ότι ο γιός τους σκοτώθηκε από αγνώστους και όχι από τα μέλη της Χρυσής Αυγής''.

Απάντηση σε αυτά τα δημοσιεύματα έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ο οπίος ανέφερε πως:'' Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. Είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Καλούμε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να είναι πολύ πιο προσεκτική και να μην αφήνει περιθώρια για να καλλιεργείται η τεχνητή όξυνση και ο εθνικισμός''.

Μάλιστα απάντηση έδωσε και Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ, λέγοντας πως:'' δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών.Είμαστε αηδιασμένοι από όσα ακούσαμε από πληροφορίες που παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών.Τη στιγμή που θα υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση και επίσημη στάση για όλες αυτές τις πληροφορίες, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα αντιδράσει σε σχέση με όλες τις πληροφορίες και τις πτυχές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας''.

για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ, εδω , και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: