Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ο ...ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ κ. ΣΑΜΑΡΑΣ!

Έναν αισιόδοξο Αντώνη Σαμαρά είχαν την ευκαιρεία να διαβάσουν οι αναγνώστες της κυριακάτικής ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ''.

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του τόνισε πως: ''Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Σκέπτομαι συνεχώς τον πόνο του κόσμου και είμαι μαζί του. Γι' αυτό ακριβώς θέλω να βγούμε γρήγορα από το τέλμα, ώστε να ανασάνει όλη η κοινωνία. Αν πετύχουμε, ο κάθε Έλληνας θα ζήσει την ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή περνάμε τον τελευταίο κάβο''.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν την επίσκεψη Μέρκελ:'' ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλαγή εικόνας και ανάκτηση εμπιστοσύνης είναι αυτό που λέμε Αξιοπιστία. Αυτό απαιτούσε -πιστέψτε με- πολλή δουλειά. Και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας ήταν η επίσκεψη Μέρκελ''.

Για τους επικριτές του:'' Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε... Μόνο που τώρα δεν είμαστε πια μόνοι μας. Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται απ' όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο...κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε. Τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν. Και κάτι ακόμα: ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό''.

Για την επόμενη δόση:'' Ναι, είναι ρεαλιστικό να πάρουμε τη δόση. Και πάντως σε ότι μας αφορά, κάνουμε ότι χρειάζεται κι αυτό αναγνωρίζεται πλήρως. Μεταξύ άλλων έχουμε διαμηνύσει ότι τμηματική καταβολή θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη''.

Για την συνέχιση των διορθρωτικών αλλαγών:'' Είμαστε στη στιγμή της αλήθειας! Ό,τι πρέπει να γίνει, γίνεται. Κι ο καθένας κάνει αυτό που του αντιστοιχεί. Άλλωστε, σε αυτά δεν κάνω "εκπτώσεις, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Από κανέναν. Και για κανέναν λόγο. Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε''.

Για την ρευστότητα:'' Δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία χωρίς ρευστότητα. Και τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχει ρευστότητα, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Αυτή η έλλειψη ρευστότητας θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα... Ήδη αρχίζουν να υπάρχουν προτάσεις για σημαντικά επενδυτικά προγράμματα σε υποδομές, λιμάνια και αεροδρόμια, σε φυσικούς πόρους όπως ο χρυσός και στον σύγχρονο τουρισμό, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μαρίνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς τονίζοντας πως «με την απομάκρυνση της αβεβαιότητας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πιστεύω ότι θα δοθεί το έναυσμα για μεγάλη εισροή πραγματικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ίσως για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Νέες επενδύσεις σημαίνει έξοδος από την ύφεση και απασχόληση. Αυτό θα μας βάλει σε ανοδική τροχιά, θα σταθεροποιήσει πλήρως τη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για τη μακροχρόνια ανάπτυξη''.

Όμως αυτή την οπτική δεν την υιοθετούν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:'' Ο αμετανόητα μνημονιακός Πρωθυπουργός δεν έχει να πει τίποτα προς τη χειμαζόμενη κοινωνία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία.

"Δεν έχει μείνει καν με επιχειρήματα στο μνημονιακό οπλοστάσιο για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες νέες περικοπές, τις απολύσεις, τους φόρους, την κατάργηση των επιδομάτων, τη διάλυση της υγείας και της παιδείας. Του έχουν μείνει μόνο οι αόριστες υποσχέσεις για μια ανάπτυξη που συνεχώς έρχεται, αλλά χάνει συνεχώς το δρόμο της, και οι εκβιασμοί για την καταστροφή που θα επέλθει με την κατάρρευση της κυβέρνησής του.

"Η καταστροφή όμως, είναι εδώ εξαιτίας της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής και η πεποίθηση του κ. Σαμαρά περί «τελευταίου κάβου που περνά η χώρα» είναι αντίστοιχης αξιοπιστίας με τις αντιμνημονιακές του κορώνες όσο ήταν στην αντιπολίτευση και τις προεκλογικές του υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης.

Η δε προσπάθειά του να εξισώσει τους αγώνες των εργαζομένων με τη δράση φασιστικών ομάδων, θα μπορούσε απλώς να εκληφθεί ως το τελευταίο σωσίβιο ενός Πρωθυπουργού που θα ακολουθήσει σύντομα την τύχη του κ. Παπανδρέου, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη και προσβλητική για την ίδια τη δημοκρατία''.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ''Ο κ. Σαμαράς αφού μετά από δύο χρόνια αντιμνημονιακού αγώνα δήλωσε «ουδείς αναμάρτητος», αφού παρουσίασε τα προγράμματα των Ζαππείων 1, 2 και 3 για να υπογράψει ως πρωθυπουργός ότι το πρόγραμμα της τρόικας είναι κτήμα του, αφού υποσχέθηκε προεκλογικά επαναδιαπραγμάτευση για να την ξεχάσει αμέσως μετά, αφού δήλωσε ότι τα μέτρα των 11,5 δις θα είναι τα τελευταία για να προστεθούν αμέσως μετά και άλλα μέτρα ύψους 2 δις ευρώ, τώρα δηλώνει ότι περνάμε τον τελευταίο κάβο και, τηρουμένων των αναλογιών, μπορούμε να περιμένουμε ότι αντί για λιμάνι μας οδηγεί πάνω σε ξέρα''.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:'' Ή ο Σαμαράς κινείται σε παράλληλο σύμπαν ή απλά αερολογεί και φορτώνει με ψέμματα τον ελληνικό λαό, όπως έκανε προεκλογικά. Δυστυχώς για την Ελλάδα, οι τύχες της έχουν αφεθεί στα χέρια ανίκανων ανθρώπων, που εφαρμόζουν με ευλάβεια την ανθελληνική και αντιλαϊκή πολιτική των διεθνών τοκογλύφων''.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: